Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Υεμένη – Προθεσμία 24 ωρών να αποχωρήσουν τα στρατεύματα των ΗΑΕ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας της πρόσφατης προέλασης των δυνάμεων των αυτονομιστών του νότου, κήρυξε την Υεμένη το λεγόμενο προεδρικό συμβούλιο της χώρας, δηλαδή, η υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση.
Ταυτόχρονα έκανε γνωστό πως ακυρώσει τη διμερή συμφωνία για την Άμυνα με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατηγορώντας τα πως υποστηρίζουν λεγόμενο το Συμβούλιο Μετάβασης του Νότου (ΣΜΝ), απαιτώντας να αποσύρει όλες τις δυνάμεις της από το υεμενίτικο έδαφος.
Ο επικεφαλής του λεγόμενου προεδρικού συμβουλίου Ρασάντ αλ Αλίμι ανέφερε πως έδωσε προθεσμία 24 ωρών στις δυνάμεις των ΗΑΕ να αποχωρήσουν.
Λίγες ώρες νωρίτερα, ο υπό τη Σαουδική Αραβία διεθνής συνασπισμός που επενέβη στον πόλεμο στην Υεμένη τον Μάρτιο του 2015 ανακοίνωσε πως αεροσκάφη του βομβάρδισαν όπλα και οχήματα που παραδόθηκαν σε μαχητές του ΣΜΝ από πλοία που είχαν αναχωρήσει από τα Εμιράτα.
Ισραήλ: Ο στρατός θα συνεχίσει τον πόλεμο στο Ιράν «για όσο χρειαστεί»
22:41
Φρουροί της Επανάστασης: Έτοιμοι για ολοκληρωτικό πόλεμο - Ρουκέτες της Χεζπολάχ στο Ισραήλ
22:30
Το ενδεχόμενο χερσαίας επίθεσης των ΗΠΑ στο Ιράν και η πιθανή εξέλιξη μιας τέτοιας επιχείρησης
22:19
«Αδύναμος και αξιολύπητος»: Επίθεση Τραμπ σε Χέρτζογκ για την μη απονομή χάριτος στον Νετανιάχου
22:07