ΚΟΣΜΟΣ

Ιρανός διαδηλωτής απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις: Το βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου

Ιρανός διαδηλωτής απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις: Το βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου

Ιρανοί διαδηλώνουν στην Τεχεράνη καθώς η οικονομική κρίση υποτιμά το εθνικό νόμισμα

EPA/STRINGER/ FARS NEWS AGENCY, ΑΠΕ ΜΠΕ

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει βίντεο που δείχνει Ιρανό διαδηλωτή να κάθεται απέναντι από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής συγκέντρωσης με αφορμή την υποτίμηση του νομίσματος και την ακρίβεια.

Ο διαδηλωτής παραμένει ακίνητος, με το κεφάλι σκυμμένο, μέχρι που καλύπτει το πρόσωπό του με τη μπλούζα του την ώρα που πίσω του ένα πλήθος τρέχει να απομακρυνθεί από τα δακρυγόνα.

Απέναντί βρίσκονται περισσότερες από 20 μοτοσικλέτες.

Τα πλάνα θυμίζουν σε ορισμένους τις εικόνες από τον άνδρα που έγινε σύμβολο των κινητοποιήσεων στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου τον Ιούνιο του 1989.

exegersi, kina, tienanmen

Ο άνδρας που τον 1989 στάθηκε απέναντι στα τεθωρακισμένα

AP Photo/Jeff Widener

Σύμφωνα με γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το βίντεο αναρτήθηκε τη Δευτέρα (29/12), τη δεύτερη ημέρα των διαδηλώσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακρίβεια. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από τη μεγαλύτερη αγορά κινητών τηλεφώνων της Τεχεράνης. Το πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι το βίντεο αποτυπώθηκε στη λεωφόρο Τζουμχουρί, στο κέντρο της Τεχεράνης, κοντά στο εμπορικό κέντρο Σαρσού.