ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Έφοδος του ISIS σε κυβερνητικά κτίρια στο Κιρκούκ

Ιράκ: Έφοδος του ISIS σε κυβερνητικά κτίρια στο Κιρκούκ
REUTERS/Goran Tomasevic/φωτογραφία αρχείου

Ένοπλοι μαχητές έκαναν έφοδο σε κυβερνητικά κτίρια στην πόλη Κιρκούκ του Ιράκ, νωρίς το πρωί της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Ιράκ, βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε κυβερνητικά κτίρια, κυρίως αστυνομικά τμήματα, αλλά και μία μονάδα παραγωγής ενέργειας, όμως οι αρχές Ασφαλείας κατάφεραν να τους απωθήσουν.

Η επίθεση είχε ως στόχο το αρχηγείο της αστυνομίας, καθώς και τα σημεία ελέγχου και τις μονάδες περιπολίας των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 240 χιλιομέτρων βόρεια της Βαγδάτης και τελεί υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων.

Πίσω από την επίθεση βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με δήλωσή του, στην οποία υποστηρίζει ότι οι μαχητές του εισέβαλαν στο δημαρχείο και έχουν πια υπό τον έλεγχό τους ένα ξενοδοχείο.

Στο Κιρκούκ έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας κατά σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που κατασκευάζεται από ιρανική εταιρεία στο Ντίμπις, του βορείου Ιράκ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Τρεις καμικάζι επετέθησαν κατά του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις 06.00 τοπική ώρα, σκοτώνοντας 12 ιρακινούς εργαζόμενους και 4 ιρανούς τεχνικούς», δήλωσε ο δήμαρχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ