ΚΟΣΜΟΣ

Το Facebook ζητά συγγνώμη

Το Facebook ζητά συγγνώμη

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε το facebook για την αφαίρεση από την πλατφόρμα ενός βίντεο για τον καρκίνο του μαστού που είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να εξηγήσει στις γυναίκες τη σημασία της πρόληψης.

Το βίντεο που ανήρτησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Cancerfonden αποτελείτο από κινούμενα σχέδια που έδειχναν γυναίκες με τα στήθη τους να απεικονίζονται από δύο ροζ κύκλους. Στο βίντεο εξηγούνταν τρόποι με τους οποίους μια γυναίκα μπορεί να εντοπίσει ύποπτα εξογκώματα στη συγκεκριμένη περιοχή.

Οι εικόνες φάνηκαν «προσβλητικές» στους συντελεστές της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί αναγκαία η αφαίρεσή τους.

Capture2 copy

Συχνά το facebook αφαιρεί από τις σελίδες του βίντεο και φωτογραφίες με προσβλητικό περιεχόμενο, προκειμένου να προστατέψει τους χρήστες του. Αυτή τη φορά όμως, η κατάργηση του βίντεο οφείλεται σε «παρεξήγηση».

«Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη, η ομάδα μας επεξεργάζεται εκατομμύρια διαφημιστικές εικόνες κάθε εβδομάδα και σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε εσφαλμένα προχωρήσει στην αφαίρεση ορισμένων από αυτές», δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος του Facebook.

jrt

«Η εικόνα αυτή δεν παραβιάζει τις πολιτικές μας σχετικά με τη διαφήμιση. Ζητούμε συγνώμη για το λάθος μας και έχουμε ενημερώσει τον διαφημιζόμενο ότι επιτρέπεται το υλικό τους» συμπλήρωσε.

Το βίντεο επέστρεψε τελικά στην πλατφόρμα, ενώ η σουηδική Cancerfonden απέστειλε ανοικτή επιστολή εξηγώντας ότι η εκστρατεία «δεν είχε σκοπό να προσβάλει»

Capturefheuht

Το Facebook είχε δεχτεί και πάλι, πριν λίγο καιρό, σκληρές επικρίσεις επειδή είχε διαγράψει από την πλατφόρμα του μια ιστορική φωτογραφία όπου απεικονιζόταν ένα γυμνό κοριτσάκι στον πόλεμο του Βιετνάμ, που προσπαθούσε να ξεφύγει από μια επίθεση με βόμβες Ναπάλμ, χαρακτηρίζοντας την εικόνα ως ακατάλληλη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ