Υπόνοιες Τραμπ για Γροιλανδία: Η Βενεζουέλα μπορεί να μην είναι η τελευταία χώρα που θα επέμβουμε
Πολεμικό πλοίο στη Γροιλανδία
EPA/Christian Klindt Soelbeck DENMARK / ΑΠΕ ΜΠΕΤο μήνυμα ότι η επέμβαση στη Βενεζουέλα να ήταν μόνο η αρχή στέλνει ο Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας υπόνοιες για τη Γροιλανδία. «Η Βενεζουέλα μπορεί να μην είναι η τελευταία χώρα που θα δεχθεί αμερικανική παρέμβαση» δήλωσε χαρακτηριστικά σε νέα συνέντευξή του.
Σε συνέντευξή του στη The Atlantic και απαντώντας στο ερώτημα εάν η επίθεση στη Βενεζουέλα θα μπορούσε να προμηνύει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης για την κατάληψη του ελέγχου της Γροιλανδίας, ο Τραμπ δήλωσε πως «εναπόκειται σε άλλους να αποφασίσουν τι σημαίνει για τη Γροιλανδία η στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα».
«Θα πρέπει να το δουν οι ίδιοι. Δεν ξέρω πραγματικά» είπε ο Τραμπ. «Ξέρεις, δεν αναφερόμουν στη Γροιλανδία. Αλλά χρειαζόμαστε τη Γροιλανδία. Την χρειαζόμαστε για άμυνα».
Στο μεταξύ, την οργή της Γροιλανδίας και της Δανίας προκάλεσε νωρίτερα η Κέιτι Μίλερ, σύζυγος του αναπληρωτή προσωπάρχη της αμερικανικής προεδρίας, ανήρτησε στον λογαριασμό της στο X το Σάββατο μια φωτογραφία της Γροιλανδίας χρωματισμένης με την αμερικανική σημαία. Η φωτογραφία συνοδευόταν από μια λεζάντα που έγραφε με κεφαλαία γράμματα: «ΣΥΝΤΟΜΑ».
Ο πρεσβευτής της Δανίας στις ΗΠΑ ζήτησε σήμερα «απόλυτο σεβασμό» στην εδαφική ακεραιότητα της Γροιλανδίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Δανία ζητά σεβασμό στην ακεραιότητα της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ - Το tweet που «άναψε φωτιές»
Κοινωνικός τουρισμός: Ποιες περιοχές καλύπτουν τα voucher - Ποια τα οφέλη για τους κατόχους
03:00
ΑΑΔΕ: Αντίστροφη μέτρηση για την εγγραφή στο Μητρώο του ετήσιου αρχείου εισοδημάτων
02:00
Ο «χάρτης» πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 9 Ιανουαρίου
01:00
Πότε κάνουν «πρεμιέρα» οι χειμερινές εκπτώσεις - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές
00:30