ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Τραυματίες άφησε πίσω του ο σεισμός των 6,6R

Ιαπωνία: Τραυματίες άφησε πίσω του ο σεισμός των 6,6R
REUTERS / KYODO

Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από τον σεισμό μεγέθους 6,6R και μια σειρά μετασεισμών που έπληξαν σήμερα την περιφέρεια Τοτόρι, καθώς και άλλες περιοχές στη δυτική Ιαπωνία.

Το επίκεντρο του κύριου σεισμού εντοπίστηκε στην περιφέρεια Τοτόρι, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με το εστιακό βάθος να αναθεωρείται στα 11 χιλιομέτρα από τα 10 χιλιόμετρα που είχαν αρχικά ανακοινωθεί. Οπως γράφει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 14.00 τοπική ώρα (08.00 το πρωί ώρα Ελλάδος).

Ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί, με τον ισχυρότερο να είναι μεγέθους 5,0 βαθμών. Δεν εκδόθηκε, ωστόσο, προειδοποίηση για τσουνάμι.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της χώρας Κοΐτσι Χαγκιούντα, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για «σοβαρές ζημίες».

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, υπάρχουν αναφορές για 12 τραυματίες και ζημιές σε πολλά σπίτια. Ο σεισμός προκάλεσε διακοπή της ηλεκτροδότησης περίπου 40.000 νοικοκυριών στην επαρχία Τοτόρι.

Τοπικά Μέσα ενημέρωσης μετάδωσαν ότι λόγω του σεισμού ανεστάλη προσωρινά η λειτουργία του τρένου υψηλής ταχύτητας Shinkansen μεταξύ της Οσάκα και της Φουκουόκα.

Δεν έχει εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της δυτικής Ιαπωνίας, δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας της χώρας Χιροσίγκε Σέκο.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ