Η Ουάσιγκτον θέλει να «αγοράσει» τη Γροιλανδία, λέει ο Ρούμπιο - Υποβαθμίζει τη στρατιωτική επιλογή
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/MARTIAL TREZZINIΤη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να αγοράσουν τη Γροιλανδία παρείχε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο.
Ο ίδιος, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ανέφερε ότι πρόσφατες δηλώσεις για την τεράστια νήσο, αυτόνομη περιοχή της Δανίας, δεν πρέπει να ερμηνευτούν ως αναγγελία στρατιωτικής επέμβασης.
Ο κ. Ρούμπιο έκανε τα σχόλια αυτά σε κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση κοινοβουλευτικών των ΗΠΑ, ανέφερε η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές της ενήμερες για όσα διαμείφθηκαν.
Η εφημερίδα New York Times, σε παρόμοιο δημοσίευμά της, ανέφερε πως ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τους συνεργάτες του να του παρουσιάσουν επικαιροποιημένο σχέδιο για την απόκτηση της Γροιλανδίας.
Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είχε διατυπώσει την ιδέα ήδη κατά την πρώτη του θητεία στο αξίωμα (2017-2021).
Η αμερικανική κυβέρνηση τελευταία κλιμακώνει τη ρητορική της όσον αφορά τη Γροιλανδία.
Χθες, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ επιβεβαίωσε ότι ανάμεσα στις επιλογές οι οποίες μελετώνται είναι και η «χρήση του στρατού».
Πανελλήνιες 2026: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα μαθήματα που εξετάστηκαν σήμερα στα ΕΠΑΛ
12:05
Πέθανε ο καπετάν Γιάννης Σκοπελίτης σε ηλικία 68 ετών - Η «ψυχή» των Μικρών Κυκλάδων
12:01
«Συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο» βλέπει ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών
11:54
CNNi: Το Ιράν έτοιμο για όλα τα ενδεχόμενα - Παγίδευσε με νάρκες το ουράνιο για να μπλοκάρει τις ΗΠΑ
11:45