Στάρμερ: Τυχόν ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή
Κιρ Στάρμερ
Leon Neal/Pool Photo via APΟ Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ δήλωσε σήμερα πως τυχόν ανάπτυξη δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου με βάση τη διακήρυξη που υπεγράφη με τη Γαλλία και την Ουκρανία θα αποτελέσει αντικείμενο κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας.
Ο Στάρμερ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψαν χθες, Τρίτη, διακήρυξη προθέσεων σχεδιάζοντας το περίγραμμα της ανάπτυξης δυνάμεων εφόσον επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία.
«Θα ενημερώνω τη Βουλή καθώς θα εξελίσσεται η κατάσταση και το αν θα αναπτυχθούν στρατεύματα με βάση την υπογραφείσα διακήρυξη, θα το θέσω στο σώμα για ψηφοφορία», δήλωσε ο Στάρμερ στο κοινοβούλιο.
Είπε πως ο αριθμός των στρατιωτών θα καθοριστεί με βάση τα στρατιωτικά σχέδια του ΗΒ που καταστρώνονται τώρα.
Ο Στάρμερ είπε επίσης πως μίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία δύο φορές την περίοδο των Χριστουγέννων και διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι δεν υπάρχει «περίπτωση να ενεργήσουμε σε αυτό χωρίς πλήρη συζήτηση με τους Αμερικανούς».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν χθες την υποστήριξή τους σε έναν ευρύ συνασπισμό συμμάχων της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων και η Βρετανία, που δεσμεύθηκαν να παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας ώστε να υποστηρίξουν τη χώρα αν η Ρωσία επιτεθεί ξανά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κιρ Στάρμερ: «Η Γροιλανδία και η Δανία πρέπει να ορίσουν το μέλλον της νήσου»
Στάρμερ: Η Βρετανία δεν είχε εμπλοκή στις επιθέσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα
Σύγκρουση Paramount και Netflix για την Warner Bros - Οι ρυθμιστικές αρχές παρακολουθούν στενά
09:08
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CNN GREECE: Οι Bad Religion στο CNN Greece: «Ο ήχος αλλάζει, η ουσία του punk όχι»
09:00
Ο παγκόσμιος δασμός Τραμπ 10% και το «όχι» του Ανώτατου Δικαστηρίου: Η επόμενη μέρα και τα ερωτηματικά για την επιστροφή δισεκατομμυρίων
09:00
Υπερχειλίσεις, πλημμύρες και 112 στη Λήμνο: «Διπλάσιοι οι τόνοι νερού σε σχέση με το 2024» (vid)
08:56