Γαλλία: Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας Γκορέτι - Οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 200 χλμ. σε ταχύτητα
Κακοκαιρία στη Γαλλία
APΣοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση προκάλεσε η καταιγίδα Γκορέτι (Goretti) που έπληξε τη βόρεια Ευρώπη.
Στη Γαλλία σχεδόν 380.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (09/01/26).
Οι αρχές συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν στα σπίτια τους, τη στιγμή που οι ισχυροί άνεμοι ξεπέρασαν τα 200 χιλιόμετρα την ώρα σε ορισμένες περιοχές.
Η πλειονότητα των νοικοκυριών που επλήγησαν, βρίσκεται στη βόρεια περιοχή της Νορμανδίας, σύμφωνα με δήλωση του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας Enedis, ενώ επλήγησαν επίσης κάτοικοι της Βρετάνης, της Πικαρδίας και της Ιλ-ντε-Φρανς.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, καταγράφηκε ριπή ανέμου 213 χιλιομέτρων ανά ώρα (132 μίλια) στη βορειοδυτική περιοχή Manche της Γαλλίας, σύμφωνα με τις αρχές.
Απεγκλωβισμός ηλικιωμένου οδηγού από αυτοκίνητο που έπεσε σε ρέμα στη Θεσσαλονίκη
20:26
Δράμα: Εγκλωβισμένοι στο καταφύγιο του Φαλακρού 100 επισκέπτες - Ένα βρέφος ανάμεσά τους
20:20
«Ένας ανάποδος κόσμος»: Πώς τα λόγια του Τραμπ αποδιοργανώνουν την αμερικανική πολιτική για τα όπλα
20:14
Κακοκαιρία στην Πάρο: «Φούσκωσε» λόγω ανέμων η θάλασσα, πλημμύρισαν τα σοκάκια (vid)
20:03