Ιαπωνία: Ο κυβερνητικός εταίρος θεωρεί πως επίκειται η προκήρυξη πρόωρων εκλογών
Η Σαναέ Τακαΐτσι
AP Photo/Rafiq MaqboolΗ πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σαναέ Τακαΐτσι φέρεται να εξετάζει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, σύμφωνα με τον Χιροφούμι Γιοσιμούρα, επικεφαλής του συντηρητικού κόμματος Ισίν – εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού – ο οποίος έδωσε νέα διάσταση στα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Η εφημερίδα Yomiuri αποκάλυψε την Παρασκευή, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, ότι η πρωθυπουργός Τακαΐτσι εξετάζει το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων βουλευτικών εκλογών το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση (NHK), ο Γιοσιμούρα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μίλησε με την πρωθυπουργό την Παρασκευή και αποκόμισε την εντύπωση ότι η Τακαΐτσι σκέφτεται ήδη το χρονοδιάγραμμα των εκλογών. «Δεν θα εκπλαγώ εάν λάβει τελικά την απόφαση (σ.σ. για προκήρυξη πρόωρων εκλογών) όπως ανέφεραν μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο Γιοσιμούρα.
Η 64χρονη Σανάε Τακαΐτσι – μια σκληροπυρηνική συντηρητική πολιτικός με εθνικιστικές απόψεις, επικεφαλής του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος – ανέλαβε τα καθήκοντά της στις 21 Οκτωβρίου κι έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.
SPONSORED
ΑΣΕΠ 2Κ/2024: Δείτε τα οριστικά αποτελέσματα για τις προσλήψεις στην Υγεία
06:00
Πότε θα πληρωθούν τα 150 ευρώ για κάθε παιδί – Πώς καταβάλλεται η ενίσχυση
05:00
Τι πρέπει να ξέρετε για το «PARE» - Πώς λειτουργεί το νέο ψηφιακό εργαλείο της ΑΑΔΕ
04:00
Οι προσωρινοί πίνακες της ΔΥΠΑ για τον κοινωνικό τουρισμό συνταξιούχων
03:00