Πρωθυπουργός Γροιλανδίας: «Επιλέγουμε τη Δανία αντί των ΗΠΑ - Δεν είμαστε προς πώληση»
O νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας, Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν
AP Photo/Evgeniy Maloletka«Η Γροιλανδία επιλέγει τη Δανία αντί των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν σε συνέντευξη Τύπου στην Κοπεγχάγη την Τρίτη.
Ο Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν, ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο τη θέση της κυβέρνησής του απέναντι στις πρόσφατες συζητήσεις για το καθεστώς του νησιού, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν επιθυμεί να τεθεί υπό τον έλεγχο ή την κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Η Γροιλανδία δεν θέλει να ανήκει στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν επιθυμεί να τεθεί υπό τον έλεγχο τους. Η επιλογή μας είναι σαφής: παραμένουμε με τη Δανία», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση», σημείωσε ο Γροιλανδός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Παραμένουμε ενωμένοι με το βασίλειο της Δανίας».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βερολίνο: Εισήγηση για την αποστολή γερμανικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων στη Γροιλανδία
Αμερικανός βουλευτής προτείνει να γίνει η Γροιλανδία η 51η αμερικανική πολιτεία
Aναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τα ονόματα - Δείτε τους πίνακες
01:00
Πανελλήνιες 2026: Ξεκίνησαν οι Επαναληπτικές εξετάσεις - Πότε κάνουν «πρεμιέρα» τα ΕΠΑΛ
00:30
Η Mercedes-AMG CLE 646 των 646 ίππων εξαντλήθηκε μόλις ανακοινώθηκε
23:58
Ρωσική τράπεζα στο πακέτο κυρώσεων των ΗΠΑ για το Ιράν: «Στήριζε οικονομικά το καθεστώς»
23:49