Πρωθυπουργός Γροιλανδίας: «Επιλέγουμε τη Δανία αντί των ΗΠΑ - Δεν είμαστε προς πώληση»
O νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας, Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν
AP Photo/Evgeniy Maloletka«Η Γροιλανδία επιλέγει τη Δανία αντί των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν σε συνέντευξη Τύπου στην Κοπεγχάγη την Τρίτη.
Ο Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν, ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο τη θέση της κυβέρνησής του απέναντι στις πρόσφατες συζητήσεις για το καθεστώς του νησιού, τονίζοντας ότι η χώρα του δεν επιθυμεί να τεθεί υπό τον έλεγχο ή την κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Η Γροιλανδία δεν θέλει να ανήκει στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν επιθυμεί να τεθεί υπό τον έλεγχο τους. Η επιλογή μας είναι σαφής: παραμένουμε με τη Δανία», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Θα ήθελα να επαναλάβω ότι η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση», σημείωσε ο Γροιλανδός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Παραμένουμε ενωμένοι με το βασίλειο της Δανίας».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Βερολίνο: Εισήγηση για την αποστολή γερμανικών και ευρωπαϊκών δυνάμεων στη Γροιλανδία
Αμερικανός βουλευτής προτείνει να γίνει η Γροιλανδία η 51η αμερικανική πολιτεία
ΑΑΔΕ: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τις πληρωμές μέσω IRIS - Τσουχτερά πρόστιμα
06:00
Σε ισχύ οι νέες τιμές ρεύματος - Αναλυτικά οι χρεώσεις ανά κατηγορία
05:00
Στέγαση: Δύο νέα προγράμματα για προσιτή στέγη - Έρχεται νέο «Ανακαινίζω»
04:00
ΔΥΠΑ: Ανοίγουν 60.000 νέες θέσεις εργασίας - Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες
03:00