Γαλλία: Το Παρίσι θα ανοίξει προξενείο στη Γροιλανδία στις 6 Φεβρουαρίου
Σημαία της Γαλλίας
ΑΠΕ - ΜΠΕΗ Γαλλία θα εγκαινιάσει ένα προξενείο στη Γροιλανδία στις 6 Φεβρουαρίου μια κίνηση που σχεδίαζε το Παρίσι από πέρυσι, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν- Νοέλ Μπαρό, εν μέσω των πιέσεων που ασκεί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προκειμένου να αποκτήσουν οι ΗΠΑ τον έλεγχο του νησιού της Αρκτικής.
Οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να εκβιάζουν τη Γροιλανδία και να δηλώνουν ότι θέλουν να αναλάβουν τον έλεγχο της αυτόνομης αυτής δανέζικης περιοχής, πρόσθεσε ο Μπαρό στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.
«Η επίθεση εναντίον ενός άλλου μέλους του ΝΑΤΟ δεν θα είχε νόημα, θα ήταν μάλιστα αντίθετη στα συμφέροντα των ΗΠΑ (…) οπότε αυτός ο εκβιασμός πρέπει προφανώς να σταματήσει», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός.
Ο ουκρανικός στρατός δηλώνει ότι έπληξε 6 ρωσικά τάνκερ σε Μαύρη Θάλασσα και Αζοφική
14:18
Τσιάρας για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης αποκαθιστά την αλήθεια ως προς το πρόσωπό μου
14:09
Μπουκώρος: Η παραπομπή μου δεν σημαίνει ενοχή – Με καθαρή συνείδηση θα προσέλθω στο δικαστήριο
13:57
Άργος: Θρήνος στην κηδεία του 20χρονου που πυροβολήθηκε από αστυνομικούς - Συντετριμμένη η μητέρα
13:46