ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Σεβόμαστε τα σύνορα κάθε έθνους ακόμα και αν αυτό ραγίζει την καρδιά μας

Ερντογάν: Σεβόμαστε τα σύνορα κάθε έθνους ακόμα και αν αυτό ραγίζει την καρδιά μας
REUTERS/ MURAD SEZER (φωτογραφία αρχείου)

Σε μία ακόμα νέα αινιγματική δήλωση προχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφορικά με τα σύνορα της Τουρκίας.

Η Τουρκία σέβεται τα γεωγραφικά όρια κάθε έθνους, ακόμα κι αν «ραγίζει» η καρδιά μας», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο, αναφερόμενος στην πόλη Μοσούλη του Ιράκ.

Σύμφωνα με το Reuters, το σχόλιο του, έχει να κάνει με τις δηλώσεις του Ιρακινού Πρωθυπουργού, ο οποίος αρνήθηκε την προσφορά από την Τουρκία να λάβει μέρος στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη.

«Κάποιοι αδαείς άνθρωποι αναρωτιούνται, τι σχέση μπορεί να έχει η Τουρκία με το Ιράκ; Αυτές οι γεωγραφικές περιοχές είναι μέρος της ψυχής μας , δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του και πρόσθεσε:
«Ακόμα κι αν ραγίζει τις καρδιές μας, σεβόμαστε τα γεωγραφικά σύνορα κάθε έθνους.»

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρεται σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα σύνορα της χώρας του καθώς πολύ πρόσφατα είχε αμφισβητήσει ακόμα και τη Συνθήκη της Λωζάνης υπογραμμίζοντας πως η συμφωνία αυτή επιβλήθηκε στην Τουρκία και μάλιστα παρουσιάστηκε από τους τότε ηγέτες της ως επιτυχία.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις αυτές έρχονται μερικές ημέρες μετά την τακτική αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ