Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την έναρξη της «δεύτερης φάσης» του σχεδίου τους για τη Γάζα
Οι χωματόδρομοι έχουν μετατραπεί σε λακούβες με λάσπη στον αυτοσχέδιο καταυλισμό για εκτοπισμένους στη Ζαουάιντα, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.
AP Photo/Abdel Kareem HanaΤην έναρξη της «δεύτερης φάσης» του σχεδίου της για την Λωρίδα της Γάζα ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον απόψε, με βασικό στόχο την αποστρατιωτικοποίηση της Χαμάς.
Συγκεκριμένα, ο Στιβ Γουίτκοφ, ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι ξεκινά η δεύτερη φάση για τον τερματισμό του πολέμου, με τη συγκρότηση μιας επιτροπής Παλαιστίνιων τεχνοκρατών που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του θύλακα.
«Οι ΗΠΑ αναμένουν από τη Χαμάς να συμμορφωθεί πλήρως με τις υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένης και της άμεσης επιστροφής του τελευταίου νεκρού ομήρου. Εάν δεν το κάνει, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές», έγραψε ο Γουίτκοφ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
Ο Γουίτκοφ υπενθύμισε ότι η δεύτερη φάση, πέραν της συγκρότησης μεταβατικής κυβέρνησης, προβλέπει την πλήρη αποστρατιωτικοποίηση και την ανοικοδόμηση της Γάζας.
SPONSORED
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ποιοι δικαιούνται 500 ευρώ - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
01:00
Ποια η προθεσμία υποβολής για τις φορολογικές δηλώσεις 2026 - Τι πρέπει να γνωρίζετε
00:30
Γεωργιάδης: Αποσύρονται από τα περίπτερα και μίνι μάρκετ όλα τα προϊόντα κάνναβης
23:57
Πυρά Μασκ κατά Βρετανίας: «Έχει γίνει νησί-φυλακή»
23:46