Μελόνι: Η Αρκτική πρέπει να γίνει προτεραιότητα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
H Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζιόρτζια Μελόνι
(AP Photo/Gregorio Borgia)Στη θέση της Ιταλίας αναφορικά με την Αρκτική αναφέρθηκαν σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας, Τζόρτζια Μελόνι και ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Αρκτική πρέπει να αποτελέσει, όλο και περισσότερο, προτεραιότητα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι η Ατλαντική Συμμαχία πρέπει να αδράξει την ευκαιρία να αναπτύξει, στην περιοχή, μια συντονισμένη παρουσία, ικανή να προλάβει εντάσεις, να προστατέψει τη σταθερότητα και να απαντήσει σε αναμείξεις άλλων παικτών», υπογράμμισε η Μελόνι.
Ο δε αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι η χώρα του ετοιμάζει επιχειρηματική αποστολή αφιερωμένη στην Αρκτική.
«Είμαστε παρατηρητές του Αρκτικού Συμβουλίου, αλλά έχουμε και ενεργό δράση. Κάτι που σημαίνει ότι εργαζόμαστε με εποικοδομητικό τρόπο, σε βιομηχανικό επίπεδο. Δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη τη σημασία των πρώτων υλών, η Αρκτική είναι γεμάτη πρώτες ύλες», τόνισε ο Αντόνιο Ταγιάνι.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γροιλανδία: Αποστολή ακόμη και Eurofighters εξετάζουν οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις
Χάρι και Μέγκαν στην Αυστραλία: Περιοδεία με λάμψη αλλά χωρίς μεγάλο αντίκτυπο
08:56
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Πακιστάν για τις νέες συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν - «Θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απειλή της Χεζμπολάχ στο Λίβανο» προειδοποιεί το Ισραήλ
08:49
Τροχαίο ατύχημα με τραυματία στην Κηφισίας: Ουρές χιλιομέτρων - Πού αλλού έχει κίνηση (χάρτης)
08:40
Οργή για τον Ισραηλινό στρατιώτη που βεβήλωσε άγαλμα του Ιησού στον Λίβανο: Το έσπασε με βαριοπούλα - «Θα ληφθούν όλα τα μέτρα»
08:32