Έκκληση Γερμανού ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ για Αρκτική: «Η από κοινού άμυνα είναι και προς το συμφέρον τους»
«Nα αναγνωρίσουν την από κοινού άμυνα της Αρκτικής ως και δικό τους συμφέρον» κάλεσε τις ΗΠΑ ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, ο οποίος παραδέχθηκε ωστόσο ότι «δεν είναι εφικτό να επιβάλει κανείς τη συναντίληψη».
«Και η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι τα νόμιμα συμφέροντα της ασφάλειάς της εξυπηρετούνται καλύτερα από την κοινή άμυνα στην Αρκτική και τον Βόρειο Ατλαντικό», δήλωσε ο κ. Πιστόριους νωρίτερα απόψε κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Bundestag.
Απαντώντας σε παρέμβαση βουλευτή, ο οποίος επισήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν είναι πρόθυμες να το πράξουν, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορείς να επιβάλεις σε κάποιον την συναντίληψη».
Η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία είναι κομβικής σημασίας, μη διαπραγματεύσιμες αρχές της διεθνούς τάξης, τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Οι βίαιες εδαφικές αλλαγές δεν έχουν καμία νομιμότητα βάσει του διεθνούς δικαίου. Αυτές οι πεποιθήσεις έχουν αμφισβητηθεί εδώ και καιρό σε όλο τον κόσμο».
Πύργος: Σε βίντεο η καταδίωξη του 16χρονου που έκανε ελιγμούς για να αποφύγει αστυνομικούς
22:58
Πέθανε ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
22:57
Απαγόρευση συγκεντρώσεων το Σάββατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
22:48
«Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στο FIR» προειδοποιεί ο πρόεδρος Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (vid)
22:42