Ο Τραμπ απένειμε χάρη στην πρώην κυβερνήτρια του Πουέρτο Ρίκο - Είχε κατηγορηθεί για διαφθορά
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφής στον Λευκό Οίκο.
AP PhotoΧάρη απένειμε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στην πρώην κυβερνήτρια του Πουέρτο Ρίκο Γουάντα Βάσκες Γκαρσέντ, στην οποία οι ομοσπονδιακές αρχές είχαν ασκήσει δίωξη για διαφθορά, όπως επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.
«Όλη η υπόθεση είναι ένα παράδειγμα πολιτικής δίωξης» είπε για τη Βάσκες ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου. Η πρώην κυβερνήτρια συνελήφθη τον Αύγουστο του 2022 με την κατηγορία της δωροληψίας στο πλαίσιο της χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας της, το 2020.
Ο Τραμπ απένειμε χάρη και στους συγκατηγορούμενους της Βάσκες, τον Χούλιο Μαρτίν Ερέρα Βελουτίνι και τον Μαρκ Ροσίνι, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.
Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος έχει απονείμει δεκάδες χάρες αφού επέστρεψε πέρσι στον Λευκό Οίκο – οι περισσότερες σε πολιτικούς συμμάχους του και σε οικονομικούς εγκληματίες.
SPONSORED
Ισραήλ: Η αστυνομία συνέλαβε δεύτερο άτομο για τους πυροβολισμούς με τον ένα νεκρό
15:35
Ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να αποφασίσει αύξηση της παραγωγής πετρελαίου για τέταρτη φορά
15:28
Στην Εύβοια ο Τουρνάς για αυτοψία μετά τους σεισμούς: Τι λέει ο δήμαρχος Μαντουδίου στο CNN Greece
15:15
Φωτιά σε αγροτική έκταση στην Φθιώτιδα - Επιχειρούν και δύο αεροσκάφη
15:14