Δανία και Γροιλανδία πρότειναν αποστολή του NATO στην Αρκτική
Φωτογραφία Αρχείου- Γροιλανδία
(AP Photo/Evgeniy Maloletka, File)Η Δανία και η Γροιλανδία έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο αποστολής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα (19/1), ο υπουργός Άμυνας της Δανίας, Τροέλς Λουντ Πούλσεν.
Η δήλωση αυτή έγινε την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εντείνει τις πιέσεις του για να αποσπάσει την κυριαρχία της Γροιλανδίας από τη Δανία, μέλος του ΝΑΤΟ, οδηγώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανταποδώσει με δικά της μέτρα.
Ο Πουλσεν έκανε τις δηλώσεις του μετά από συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούττε και την Υπουργό Εξωτερικών της Γροιλανδίας Βίβιαν Μότσφελτ στις Βρυξέλλες.
«Αυτό προτείνουμε. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ έχει επίσης λάβει υπόψη αυτό το θέμα και πιστεύω ότι τώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο για το πώς αυτό μπορεί να επιτευχθεί», δήλωσε ο Πουλσεν.
«Αυτό είναι επίσης σύμφωνο με όσα έχουμε συζητήσει με την κυβέρνηση της Γροιλανδίας».
Κικίλιας: Τα νησιά μας και ο τουρισμός είναι σημαντικά για την οικονομία
08:29
Ο Κιτ Χάρινγκτον στον νέο «Χάρι Πότερ» του HBO ως Γκίλντεροϊ Λόκχαρτ
08:24
Νέα Σμύρνη: Στις καταθέσεις οι απαντήσεις για το κίνητρο του δράστη - Η ιατροδικαστική και το βίντεο
08:16
Καύσωνας: Πού η θερμοκρασία ξεπέρασε και τους 41 βαθμούς Κελσίου- Παρασκευή υποχωρεί η αφόρητη ζέστη
08:08