Φον ντερ Λάιεν: «Αδιαπραγμάτευτος ο σεβασμός της κυριαρχίας Γροιλανδίας και Δανίας»
Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
AP Photo/Pascal BastienΤην ανάγκη «αδιαμφισβήτητου σεβασμού» της κυριαρχίας της Γροιλανδίας και της Δανίας υπογράμμισε τη Δευτέρα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με διακομματική αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.
«Αυτό είναι υψίστης σημασίας για τη διατλαντική μας σχέση. Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει έτοιμη να συνεχίσει να εργάζεται στενά με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και άλλους συμμάχους, σε στενή συνεργασία με τη Δανία, για την προώθηση των κοινών μας συμφερόντων ασφάλειας», ανέφερε σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία, καθώς και ζητήματα διατλαντικού εμπορίου και επενδύσεων. Η φον ντερ Λάιεν τόνισε ότι «αποτελούν σημαντικό πλεονέκτημα τόσο για την οικονομία της ΕΕ όσο και για την οικονομία των ΗΠΑ», προειδοποιώντας ότι «οι δασμοί λειτουργούν αντίθετα προς αυτά τα κοινά συμφέροντα».
Το Χαμόγελο του Παιδιού παρατείνει το Amber Alert για την 16χρονη Λόρα
23:59
Ζελένσκι: Η Ρωσία προετοιμάζεται για μαζική επίθεση – Να είμαστε σε αυξημένη επαγρύπνηση (vid)
23:57
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη σε εστιατόριο στη Καμπούλ
23:50
Σε ποιες περιοχές θα μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας
23:45