Σικελία: Περισσότεροι από 3.300 πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν τα τελευταία 48ωρα
Τα τελευταία 24άωρα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Σικελίας, διασώθηκαν συνολικά περισσότεροι περίπου 3.300 μετανάστες και πρόσφυγες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ιταλικό Λιμενικό Σώμα. Από αυτούς, στη Νάπολη μεταφέρθηκαν σήμερα 463 πρόσφυγες και μετανάστες.
Το Ιταλικό πλοίο «Bruno Gregoretti» αποβίβασε στο λιμάνι της μεγαλούπολης του Ιταλικού Νότου, γυναίκες αλλά και πολλά μικρά παιδιά.
Εκεί, τους περίμεναν, για τις πρώτες βοήθειες, μέλη του Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές της καθολικής εκκλησίας, άνδρες και γυναίκες της αστυνομίας, καθώς και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας και του Δήμου Νάπολης.
Το πλοίο Gregoretti μετέφερε και το κορμί της άτυχης εικοσιπεντάχρονης εγκύου, η οποία ανασύρθηκε νεκρή, κατά τις επιχειρήσεις διάσωσης, βόρεια των λιβυκών ακτών.
Σύμφωνα με την Ιταλική ακτοφυλακή που συντόνισε συνολικά 20 ξεχωριστές επιχειρήσεις τα τελευταία 24ωρα, πρόσφυγες και μετανάστες επέβαιναν σε είκοσι φουσκωτές βάρκες, τρία μικρά πλοιάρια και μια ψαρόβαρκα.
Πεζεσκιάν σε Μακρόν: Η ΕΕ πρέπει να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο
23:34
Η σύζυγος του Σάντσεθ κατηγορείται για διαφθορά μετά από ποινική έρευνα
23:22
Ο Γκαλιμπάφ εκφράζει τον θαυμασμό του για τον Πάπα Λέοντα μετά τη σύγκρουση με τον Τραμπ
23:10
LIVE ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Πίεση Τραμπ στο Ιράν με αποκλεισμό του Ορμούζ στα όρια... ναυμαχίας - Τα επικρατέστερα σενάρια
23:01