Μπουλντόζες κατεδάφισαν κτήρια του ΟΗΕ στην Ιερουσαλήμ - Ύψωσαν σημαία του Ισραήλ
Τα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Ιερουσαλήμ
AP Photo/Mahmoud IlleanΚτήρια της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) στην Ανατολική Ιερουσαλήμ κατεδάφισε το Ισραήλ.
«Το συγκρότημα δεν διαθέτει καμία ασυλία και η κατάσχεσή του από τις ισραηλινές αρχές έγινε με βάση το ισραηλινό και το διεθνές δίκαιο» ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.
Από την πλευρά της η UNRWA κατήγγειλε «μια πρωτοφανή επίθεση» σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων της στο AFP.
«Πρόκειται για μια πρωτοφανή επίθεση» δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, Ρόλαντ Φρίντριχ. «Αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου καθώς και των προνομίων και της ασυλίας του ΟΗΕ», πρόσθεσε.
«Όπως όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, το Ισραήλ υποχρεούται να προστατεύει και να σέβεται την ακεραιότητα των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ», τόνισε από την πλευρά του ο Τζόναθαν Φάουλερ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στο «μικροσκόπιο» η πρόσκληση Τραμπ στο Συμβούλιο Ειρήνης - Οι φόβοι για το έργο των Ηνωμένων Εθνών
Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ η πρώην αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης Άννα Παπαδοπούλου
12:06
Ρωσία: Συνελήφθη Γερμανίδα με βόμβα στο σακίδιό της - Η Μόσχα κατηγορεί την Ουκρανία
12:01
Αβέβαιες οι εκ νέου συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στο Πακιστάν - «Η απομάκρυνση των πυρηνικών δεν είναι στο τραπέζι» λέει η Τεχεράνη
12:00
Ράλι ανόδου για το πετρέλαιο μετά την κατάσχεση ιρανικού πλοίου από τις ΗΠΑ - Πώς κινούνται οι αγορές
11:55