Bloomberg: Τουρκία και Chevron σε συζητήσεις για έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου
H κρατική εταιρεία ενέργειας της Τουρκίας βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Chevron, σύμφωνα με Tούρκο αξιωματούχο που επικαλείται το Bloomberg.
Όπως μετάφερε ανώνυμα ο αξιωματούχος, η Turkish Petroleum Corp (TPAO) θέλει να συνεργαστεί με την Chevron για σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις.
Η ενδεχόμενη συμφωνία αποτελεί την πιο πρόσφατη κίνηση της Άγκυρας για την ενίσχυση της ενεργειακής παραγωγής και έρχεται σε μια περίοδο ευρύτερης αναθέρμανσης των τουρκοαμερικανικών σχέσεων.
Ανάλογη συμφωνία με την Exxon Mobil, προβλέπει κοινές έρευνες σε Μαύρη Θάλασσα και Ανατολική Μεσόγειο.
«Η Chevron διαθέτει ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο έρευνας και παραγωγής παγκοσμίως και συνεχίζει να αξιολογεί δυνητικές ευκαιρίες», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Bloomberg, προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής μας, δεν σχολιάζουμε εμπορικά ζητήματα».
Δεν είναι ακόμη σαφές σε ποια έργα θα μπορούσε να επικεντρωθεί μια πιθανή συνεργασία. Η TPAO δραστηριοποιείται ήδη στη Μαύρη Θάλασσα, στο Ιράκ, στη Ρωσία και στη Σομbαλία, ενώ στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Στην ίδια περιοχή, η Chevron διαχειρίζεται κοιτάσματα σε ισραηλινά και κυπριακά ύδατα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρωσία: Μειώθηκαν τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού από τις πωλήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου
Αστάθεια στις αγορές πετρελαίου - Τι βλέπουν οι αναλυτές
Βενεζουέλα: Η Ροντρίγκεζ προωθεί μεταρρυθμίσεις στο πετρέλαιο και άνοιγμα σε ξένες επενδύσεις
Ποιες επιχειρήσεις και ποιοι πολίτες δικαιούνται επιδότηση μισθού από την ΔΥΠΑ
04:00
Μετεγκατάσταση: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των 10.000 ευρώ για να μετακομίσουν
03:00Συντάξεις Μαρτίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν στους δικαιούχους
02:00
Πότε κάνει «πρεμιέρα» η νέα εφαρμογή του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ»
01:00