Οκτώ τραυματίες σε επιδρομή drones της Ουκρανίας στη νότια Ρωσία
Φωτιά μετά από επίθεση με drone σε πολυκατοικία (φωτογραφία αρχείου)
AP Photo/Efrem LukatskyΕπιδρομή ουκρανικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων έπληξαν δήμους στη νότια Ρωσία τραυματίζοντας οκτώ ανθρώπους και προκαλώντας την εσπευσμένη απομάκρυνση κατοίκων από τα σπίτια τους, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ο κυβερνήτης της Δημοκρατίας Αντιγκέγια, στον βόρειο Καύκασο, ο Μουράτ Κουμπίλοφ, ανέφερε μέσω Telegram ότι drone έπληξε πολυκατοικία σε χωριό στην περιοχή Ταχταμουκάισκι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδί.
Επτά από τους τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομείο, πρόσθεσε, αναφερόντας πως τουλάχιστον 15 οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες.
Στην γειτονική περιφέρεια Κρασναντάρ, στη Μαύρη Θάλασσα, ο περιφερειάρχης Βενιαμίν Καντράτιεφ δήλωσε ότι drone κατέπεσε κοντά σε πολυκατοικία σε κοινότητα νότια της ομώνυμης πρωτεύουσας της περιφέρειας.
Οι ένοικοι της πολυκατοικίας «177 διαμερισμάτων» απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από το κτίριο κι άνοιξαν κέντρα υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Καντράτιεφ, δυο σπίτια υπέστησαν ζημιές σε επιδρομή στην παραθαλάσσια πόλη Πριμόρσκα-Αχτάρσκ. Ακόμη, θραύσματα drones κατέπεσαν στο έδαφος στη Σότσι, την κυριότερη παραθαλάσσια πόλη στην περιοχή, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές, κατά τον αξιωματούχο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ουκρανία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στη Ζαπορίζια
Στο Δικαστήριο της ΕΕ παραπέμπεται η Mercosur - Τι σημαίνει για την εφαρμογή της συμφωνίας
14:05
Ισπανία: Απεργία μηχανοδηγών μετά τους θανατηφόρους εκτροχιασμούς τρένων
14:04
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του σχεδιαστή μόδας Βαλεντίνο
14:04
ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΙΛΙΣΣΟΥ: Κακοκαιρία: Σε ετοιμότητα οι Αρχές για τις επόμενες δύσκολες ώρες - Τα πρώτα προβλήματα (vids)
14:00