Ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός του κόσμου ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Ιαπωνία
Ο πυρηνικός σταθμός Κασιουαζάκι-Καρίουα της Ιαπωνίας
AP Photo/Koji SasaharaΣε λειτουργία μπαίνει από σήμερα, Τετάρτη (21/1) για πρώτη φορά από την καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011 ο ιαπωνικός πυρηνικός σταθμός Κασιουαζάκι-Καρίουα, ο μεγαλύτερος του κόσμου.
«Μπροστά» μπαίνει σε πρώτη φάση ένας μόνο από τους επτά αντιδραστήρες του σταθμού, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερους στον κόσμο με όρους συνολικής δυνατότητας παραγωγής.
Η κίνηση αυτή όμως, δεν έγινε χωρίς αντιδράσεις.
«Όχι» από το 60% των κατοίκων
Ο κυβερνήτης του κεντροδυτικού νομού Νιιγκάτα, όπου βρίσκεται ο σταθμός, έδωσε τον περασμένο μήνα την έγκρισή του για την επανεκκίνηση, παρά το γεγονός ότι η κοινή γνώμη είναι διχασμένη στο θέμα.

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού
AP Photo/Eugene HoshikoΣύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο από τη νομαρχία, 60% των κατοίκων ήταν αντίθετοι στην επανεκκίνηση, έναντι 37% που την υποστήριζαν.
Την Τρίτη (20/1), μερικές δεκάδες διαδηλωτές, κυρίως ηλικιωμένοι, είχαν αψηφήσει το κρύο για να διαδηλώσουν μέσα στο χιόνι και κοντά στην είσοδο του σταθμού, στην ακτή της θάλασσας της Ιαπωνίας, κατά της επαναλειτουργίας του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η NASA δεσμεύτηκε να κατασκευάσει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σελήνη μέχρι το 2030
SPONSORED
Ψηφιακός μετασχηματισμός Δικαιοσύνης – Τι αλλάζει σε ποινικό μητρώο, αρχεία και δικαστικές αίθουσες
09:36
«Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης»: Τι «έβγαλε» η δημόσια διαβούλευση για εκλογικό νόμο και «ΕΝΦΙΑ»
09:36
Hotel news: Τα πιο hot ξενοδοχειακά νέα έρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας για τη σεζόν
09:30
Τραυματισμός 23χρονου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος: Μεταφέρθηκε στο «Θριάσιο»
09:09