«Δεν μπορούμε να υπογράψουμε τη συμμετοχή μας στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα», λέει η Μελόνι
Η Τζόρτζια Μελόνι
Marco Longari/ APΗ Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, μιλώντας σε εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, αναφέρθηκε στην στάση της χώρας της σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα συμμετοχής της στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα.
"Σε ό,τι αφορά εμάς, υπάρχει ένα πρόβλημα συνταγματικής συμβατότητας. Από την ανάγνωση του καταστατικού, προέκυψαν κάποια ασύμβατα στοιχεία με το Σύνταγμά μας. Αυτό δεν μας επιτρέπει, σίγουρα, να υπογράψουμε αύριο. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο. Πρέπει να υπάρξει μια επεξεργασία, αλλά παραμένουμε ανοικτοί ως προς το όλο θέμα ", τόνισε η Μελόνι.
"Η Ιταλία μπορεί να παίξει έναν ρόλο μοναδικής σημασίας στην εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή και στην οικοδόμηση της προοπτικής των δύο κρατών. Δεν θεωρώ, επίσης, μια έξυπνη επιλογή από μέρους της Ιταλίας και της Ευρώπης, να αυτοαποκλεισθούν από έναν οργανισμό ο οποίος, πάντως, παρουσιάζει ενδιαφέρον", δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
Εγκαινιάστηκε το νέο Αθλητικό Κέντρο «Ο ΚΗΦΙΣΟΣ» στον Δήμο Κηφισιάς (pics)
13:03
Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Στόχος μια εποικοδομητική συζήτηση και διατήρηση των «ήρεμων νερών»
13:00
Υπουργείο Παιδείας: Διαβιβάζει στην Εισαγγελία Εφετών στοιχεία και έγγραφα για τα επεισόδια στο ΑΠΘ
12:58
Η νέα εποχή της Allwyn μέσα από τα μάτια των συνεργατών του δικτύου καταστημάτων της εταιρίας - «Πρόοδος, ασφάλεια και καινοτόμες λύσεις»
12:56