ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε την ημέρα που έκλεισε τα 103 χρόνια του

Πέθανε την ημέρα που έκλεισε τα 103 χρόνια του
SWNS

Γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 1913 και «έφυγε» από τη ζωή ακριβώς την ίδια μέρα και ώρα... 103 χρόνια αργότερα.

Ο λόγος για έναν αγαπημένο πατέρα και παππού, τον Τζίμυ Νιούελ, ήρωα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, που είχε βάλει σκοπό να πιάσει τα 103 πριν φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο και το πέτυχε, στο λεπτό.

Ο γιος του κυρίου Νιούελ περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του πατέρα του και σημειώνει πως ο εκατοστάρης και παππούς, πέθανε μετά τις δώδεκα το πρωί της 11ης Οκτωβρίου, ακριβώς όταν έκλεινε τα 103 γενέθλιά του.

Ο Γκράχαμ Νιούελ, 65 σήμερα, κρατούσε το χέρι του πατέρα του καθώς πέθαινε και του αποδίδει μεγάλη αποφασιστικότητα.

newell

(SWNS)

«Πέθανε κρατώντας μου το χέρι, μετά τις 12:00 το μεσημέρι, ακριβώς όταν γεννήθηκε και ενώ μιλούσα στο τηλέφωνο με τον γιό μου», λέει ο γιός του εκλιπόντα.

«Είπα στον γιό μου ότι μόλις πέθανε, κοιτάξαμε την ώρα και ήταν ακριβώς 12, στο λεπτό. Πιστεύω πως το έκανες επίτηδες. Ήθελε πολύ να γίνει 103. Ήταν πάρα πολύ αποφασισμένος να γίνει 103 και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό ακριβώς ήθελε».

Ο αγαπημένος κ. Νιούελς έπεσε 16 μέρες πριν χάσει τη μάχη στο σπίτι του στο Μπράιτον, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και δυστυχώς δεν γύρισε ποτέ σπίτι του.

Ήταν ένας από τους πλέον πρωτοπόρους στον τομέα των υπολογιστών και υπεύθυνος για την χρήση των ηλεκτρονικών μέσων από τις τράπεζες. Θεωρείται ένας εκ των εμπνευστών των ATM στο Λονδίνο.

Ένας εκ των εγγονών του, ο Άντι, απέτισε φόρο τιμής στον παππού του γράφοντας πως πήρε την πρώτη του αναπνοή στις 12μ.μ στις 11 Οκτωβρίου του 1913 και έφυγε ακριβώς την ίδια ώρα μετά από 103 χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ