«Το έγγραφο των αμερικανικών εγγυήσεων είναι 100% έτοιμο», λέει ο Ουκρανός πρόεδρος
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι
(AP Photo/Alex Brandon)«Το αμερικανικό έγγραφο που αναφέρεται στις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία είναι έτοιμο και το Κίεβο αναμένει να μάθει πότε και πού θα το υπογράψει», ανακοίνωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Για εμάς, οι εγγυήσεις ασφαλείας είναι πρωτίστως οι εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ. Το έγγραφο είναι 100% έτοιμο και περιμένουμε από τους εταίρους μας να επιβεβαιώσουν τον χρόνο και τον τόπο όπου θα το υπογράψουμε», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας.
«Κατόπιν το έγγραφο θα σταλεί προς επικύρωση στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και στο ουκρανικό κοινοβούλιο», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ζελένσκι, είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ρωσία αποφεύγει να δεσμευτεί σε μια διαρκή και δίκαιη ειρήνη και δεν δέχεται την εκεχειρία.
Καιρός: Ανοιξιάτικος με πρόσκαιρες νεφώσεις - Έως 19 βαθμούς ο υδράργυρος
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (13 Μαρτίου)
06:30
Πρότυπα και Ωνάσεια Σχολεία: Μέχρι πότε διαρκεί η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
06:00
Vouchers για ψώνια σε σούπερ μάρκετ: Ποια είναι τα νοικοκυριά που τα δικαιούνται
05:00