Γαλλία: Φαβορί για τις προεδρικές εκλογές του 2027 ο Εντουάρ Φιλίπ και ο Γκαμπριέλ Ατάλ
Σημαία της Γαλλίας
ΑΠΕ - ΜΠΕΔημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe δείχνει ότι τα φαβορί του κεντρώου χώρου για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2027 στη Γαλλία, είναι οι πρώην πρωθυπουργοί Εντουάρ Φιλίπ και Γκαμπριέλ Ατάλ.
Το κεντρώο πολιτικό μπλοκ που πρόσκειται στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν απώλεσε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο αφού ο Μακρόν προκήρυξε αιφνιδιαστικά πρόωρες βουλευτικές εκλογές το 2024 και έκτοτε αντιμετωπίζει εντεινόμενες πιέσεις τόσο από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό (RN) όσο και από την ακροαριστερή Ανυπότακτη Γαλλία (LFI).
Τι δείχνει η δημοσκόπηση
Ο Φιλίπ, ο πρώτος πρωθυπουργός που διόρισε ο Μακρόν, έχει καταστήσει σαφείς τις προθέσεις του να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές του 2027. Τα τελευταία χρόνια επίσης ασκεί ολοένα και εντονότερη κριτική στον πρόεδρο, την ώρα που οι προσπάθειες του Μακρόν να περάσει τον προϋπολογισμό από την Εθνοσυνέλευση προσέκρουαν στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Μπρουνό Ρεταϊγιό θεωρείται ο πιθανότερος υποψήφιος της παραδοσιακής, συντηρητικής δεξιάς για τις εκλογές του 2027.
Τι αλλάζει με το νέο νόμο για τους πολίτες που δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ
00:30
Προσεγγίζει η Πυροσβεστική τους οκτώ που χάθηκαν σε φαράγγι στην Εύβοια - Είναι καλά στην υγεία τους
00:02
Ο Τραμπ μετράει τις ώρες για την «κόλαση» στο Ιράν - Δεν πτοείται η Τεχεράνη από τις απειλές του
23:59
Λεονταρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ζητώ ο ίδιος την άρση της βουλευτικής ασυλίας μου»
23:47