ΚΟΣΜΟΣ

Στους 79 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου στο Καμερούν

Στους 79 οι νεκροί από τον εκτροχιασμό τρένου στο Καμερούν
Twitter

Μεγαλώνει η λίστα με τους νεκρούς στο Καμερούν μετά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας. Οι νεκροί είναι 79 και οι τραυματίες 551, σύμφωνα με νέο απολογισμό του υπουργείο Υγείας της χώρας. 

Αξιωματούχος της σιδηροδρομικής εταιρείας Camrail, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως οι έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος τελείωσαν την Κυριακή.

Με οδηγίες του προέδρου Πολ Μπιγιά, ο οποίος επέστρεψε την Κυριακή στο Καμερούν, έπειτα από έναν μήνα διαμονής στο εξωτερικό, η χώρα τήρησε σήμερα εθνικό πένθος και οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες. Η καθολική Εκκλησία από την πλευρά της κάλεσε να διοργανωθούν λειτουργίες περισυλλογής σε όλη τη χώρα.

"Πιστεύω πως (το εθνικό πένθος) είναι ο καλύτερος τρόπος να υπογραμμιστεί η αλληλεγγύη ολόκληρου του έθνους με τα θύματα αυτής της καταστροφής", δήλωσε ο Μπιγιά λίγο μετά την άφιξή του: "Έχω διατάξει έρευνα, εις βάθος έρευνα για να προσδιοριστούν οι βαθιές αιτίες αυτών των ατυχημάτων ή αυτής της τραγωδίας".

Το τρένο είχε αναχωρήσει από τη Γιαουντέ στις 11 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα) με προορισμό την Ντουάλα αλλά εκτροχιάστηκε κοντά στην πόλη Εσέκα (200 χλμ. νότια της Γιαουντέ). Όλα τα βαγόνια ήταν γεμάτα από κόσμο επειδή, νωρίτερα, είχε καταρρεύσει μια γέφυρα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πρωτεύουσα με την Ντουάλα και είχε διακοπεί η κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις.

Ως αποτέλεσμα, δεκάδες ταξιδιώτες έσπευσαν να κλείσουν εισιτήριο για να ταξιδέψουν με το τρένο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ