«Στρατιωτική δύναμη εφέδρων» σχεδιάζει αποκτήσει η χώρα, λέει ο Ιταλός υπουργός Άμυνας
Ο Ιταλός υπουργός άμυνας Γκουίντο Κροζέτο.
AP Photo«Όπως κάνουν και οι σύμμαχοί μας, εκτός από το βάρος που δίδεται στα σχέδια για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και του επαγγελματικού μας μοντέλου, το υπουργείο μας εργάζεται και με αντικείμενο την εθελοντική δύναμη εφέδρων, για την οποία έχω μιλήσει εδώ και καιρό», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο.
Με αναφορά στο ίδιο, πάντα θέμα, ο Ιταλός υπουργός Άμυνας πρόσθεσε: «Πρόκειται για σύγχρονο και ευέλικτο ανθρώπινο δυναμικό, με πολίτες οι οποίοι πρόκειται να θέσουν στις υπηρεσίες του κράτους γνώσεις καθοριστικής σημασίας, από την κυβερνοασφάλεια μέχρι τις ψηφιακές τεχνολογίες, από το διάστημα μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη».
Τι ανέφερε ο υπουργός Άμυνας
Συνέχισε δε λέγοντας «Δεν πρόκειται για μέτρο που θέλει να αντικαταστήσει την προσωρινή έλλειψη επαγγελματικού στρατιωτικού προσωπικού, το οποίο δεν μπορεί να συνεχίσει να μειώνεται.
Πρόκειται για μια γέφυρα η οποία θα συνδέει ένοπλες δυνάμεις και κοινωνία, ικανή να ενισχύσει όχι μόνον την άμυνα, αλλά και την κουλτούρα της ασφάλειας, η οποία είναι βασικής σημασίας».
Σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού Τύπου, σε μια πρώτη φάση, η στρατιωτική αυτή δύναμη εφέδρων θα απαρτίζεται -πιθανότατα- από δέκα χιλιάδες άνδρες και γυναίκες.
Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή - Νεκρός από ανακοπή ο μοτοσικλετιστής
07:32
Κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Αμερικανικά πλήγματα, αντίποινα του Ιράν και παράλυση στο Ορμούζ
07:21
ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή σελίδας με τη Ρένα Δούρου στην ηγεσία
07:10
Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Ποιες περιοχές θα φτάσουν τους 39 βαθμούς
07:00