Η «Δευτέρα Παρουσία» του Μιχαήλ Άγγελου αποκαθίσταται στην Καπέλα Σιστίνα
Η «Δευτέρα Παρουσία» του Μιχαήλ Άγγελου στην Καπέλα Σιξτίνα
Vatican Media via AP, HOΣε εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης του αριστουργήματος του Μιχαήλ Άγγελου «Η Δευτέρα Παρουσία» στην Καπέλα Σιστίνα, μετά από 30 ολόκληρα χρόνια, προχωρά το Βατικανό.
Σκαλωσιές τοποθετούνται μπροστά στο εμβληματικό έργο – που χρειάστηκε μια πενταετία για να ολοκληρωθεί (1536-1541) από τον ιταλό ζωγράφο της Αναγέννησης – το οποίο απεικονίζει την Ημέρα της Κρίσεως της ανθρωπότητας. Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου τρεις μήνες.
Ειδικοί καθαρίζουν τακτικά τις τοιχογραφίες του παρεκκλησίου τη νύχτα, αλλά η «Δευτέρα Παρουσία» απαιτεί εξαιρετικά προσεγμένες εργασίες, διευκρινίζει το Βατικανό.
Ειδικότερα, ο επικεφαλής συντηρητής Πάολο Βιολίνι εξήγησε ότι οι εργασίες αποσκοπούν κυρίως στην αφαίρεση σωματιδίων ρύπων που, με την πάροδο των ετών, έχουν αλλοιώσει τα χρώματα και την ευκρίνεια του έργου. Ως εκ τούτου, «θα αποκατασταθεί πλήρως η εκφραστική πολυπλοκότητα του έργου», διαβεβαίωσε.
Η Καπέλα Σιξτίνα θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης.
ΚΚΕ: Η εμπλοκή στον πόλεμο βαφτίζεται από τον πρωθυπουργό «εθνικό συμφέρον»
19:17
Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας: Τα αποθέματα πετρελαίου θα αρχίσουν σύντομα να διατίθενται στις αγορές
19:06
Ισραήλ: «Δεν υπάρχει έλλειψη εξοπλισμού αναχαίτισης» πυραύλων
18:59
Δεν ζητήσαμε ποτέ εκεχειρία και διαπραγματεύσεις δηλώνει το Ιράν - Πυραυλικά χτυπήματα σε Ισραήλ, Κουβέιτ και Τεχεράνη
18:50