ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Αυστραλίας

Τραγωδία στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Αυστραλίας
AAP/Scott Bailey/via REUTERS

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δυστύχημα στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο «Dreamworld» στο Queensland της Αυστραλίας μεταδίδει το Reuters.

Η τραγωδία στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της χώρας σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού που ονομάζεται Thunder River Rapids, όταν μια σχεδία κατά τα φαινόμενα ανατράπηκε μέσα σε ποτάμι. Το παιχνίδι χρησιμοποιεί συρόμενες κυκλικές σχεδίες έξι θέσεων. Οι τέσσερις νεκροί είναι ενήλικες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα σύστημα μεταφοράς κίνησης με ιμάντα έπαιξε ρόλο στο δυστύχημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια σχεδία χτύπησε μια άλλη ακινητοποιημένη σχεδία και προκάλεσε την ανατροπή της με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι τέσσερις επιβαίνοντες.

Η αστυνομία πρόσθεσε ότι έλαβε πληροφορίες που αναφέρουν ότι αρκετοί τραυματίστηκαν από τον ιμάντα μεταφοράς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 2 copy

(AAP/Dan Peled/via REUTERS)

"Το Dreamworld εργάζεται με όσο τον δυνατόν ταχύτερο ρυθμό για να διαπιστώσει πώς συνέβη δυστύχημα", ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του θεματικού πάρκου.

Το πάρκο δίνει προτεραιότητα στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας και θα ενημερώσει το κοινό μόλις έχει στη διάθεσή του ακριβείς πληροφορίες", αναφέρει η ανακοίνωση του πάρκου.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ 2 copy copy

(AAP/Dan Peled/via REUTERS)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ