Ακραίο ψύχος στη Γερμανία: Έκλεισε το αεροδρόμιο του Βερολίνου λόγω μαύρου πάγου
Αεροσκάφος καλυμμένο από χιόνι στο αεροδρόμιο του Βερολίνου (φωτογραφία αρχείου)
APΚλειστό παραμένει το πρωί της Παρασκευής (6/02) το αεροδρόμιο του Βερολίνου λόγω του μαύρου πάγου που επικρατεί σε αυτό εξαιτίας του ακραίου ψύχους που υπάρχει σε ολόκληρη τη Γερμανία.
Κανένα αεροπλάνο δεν μπορεί να απογειωθεί εξαιτίας μαύρου πάγου και επίμονης παγωμένης βροχής, δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου.
«Εξαιτίας μαύρου πάγου και της παγωμένης βροχής που συνεχίζεται, δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν αυτή τη στιγμή απογειώσεις ούτε προσγειώσεις στο αεροδρόμιο του Βερολίνου», εξήγησε η εκπρόσωπος.
Η ίδια πρόσθεσε πως τα πληρώματα εδάφους του αεροδρομίου κατέβαλαν προσπάθειες στη διάρκεια της νύκτας για να ξεπαγώσουν την πίστα του αεροδρομίου και τους άλλους χώρους του στους οποίους επιχειρούν, χωρίς όμως επιτυχία και οι επιφάνειες είναι σήμερα εξαιρετικά ολισθηρές.
Παραμένει ασαφές πότε οι πτήσεις θα μπορέσουν να επαναληφθούν.
Οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις στο αεροδρόμιο είχαν ήδη ανασταλεί από χθες, Πέμπτη, το βράδυ λόγω του μαύρου πάγου.
«Κατάρα για την ανθρωπότητα» το Ισραήλ: «Διέπραξε γενοκτονία» στον Λίβανο λέει ο υπ. Άμυνας Πακιστάν
22:14
Ράγιο Βαγιεκάνο - ΑΕΚ 3-0: Ψάχνει ένα «θαύμα» πλέον η Ένωση
22:03
Μελάνια Τραμπ: «Δεν είχα καμία σχέση με τον Επστάιν και δεν με σύστησε στον Ντόναλντ Τραμπ»
21:54
Λίβανος: Πάνω από 300 νεκροί και 1.150 τραυματίες σε 24 ώρες - Ψάχνουν επιζώντες στα συντρίμμια
21:45