Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών στις ΗΠΑ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 40 ετών για κακοποίηση πτώματος
Tο γραφείο τελετών στο Κολοράντο (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/David Zalubowski, FileΒαρύς ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για συνιδιοκτήτη ενός γραφείου τελετών στο Κολοράντο των ΗΠΑ, όπου βρέθηκαν σχεδόν 200 σοροί σε αποσύνθεση, καθώς καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλάκισης για κακοποίηση πτωμάτων.
Πριν καταδικαστεί ο Τζον Χάλφορντ, ζήτησε συγγνώμη στο δικαστήριο και άκουσε μέλη οικογενειών να τον αποκαλούν «τέρας» που θα έπρεπε να σαπίσει στη φυλακή.
Ο Χόλφορντ, ο οποίος είχε δηλώσει ένοχος με την ελπίδα μειωμένης ποινής δήλωσε: «Είχα τόσες πολλές ευκαιρίες να σταματήσω τα πάντα και να φύγω, αλλά δεν το έκανα. Τα λάθη μου θα αντηχούν για μια γενιά. Ό,τι έκανα ήταν λάθος», πρόσθεσε.
Η πρώην σύζυγός του και συνιδιοκτήτρια Κάρι Χάλφορντ δήλωσε επίσης ένοχη για παρόμοιες κατηγορίες και αναμένει την έκδοση ποινής.
Το σπίτι Return to Nature, στην πόλη Πενρόουζ του Κολοράντο, είχε δώσει ψεύτικες στάχτες σε θλιμμένους συγγενείς αντί για τα λείψανα των αγαπημένων τους. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι 189 πτώματα είχαν αποθηκευτεί ακατάλληλα στο κτίριο σε διάστημα τεσσάρων ετών.
Το δικαστήριο ήταν κατάμεστο από συγγενείς των νεκρών τα οποία ζήτησαν από τον δικαστή να επιβάλει τη μέγιστη ποινή φυλάκισης 50 ετών.
Τα πτώματα βρέθηκαν σε σωρούς μέσα σε χώρους που δεν είχαν ψύξη του γραφείου τελετών. Μεταξύ των θυμάτων ήταν παιδιά και έμβρυα.
Οι εισαγγελείς λένε ότι κίνητρο του ζευγαριού ήταν η «απληστία» καθώς κέρδιζε αρκετά χρήματα από την επιχείρηση χωρίς να φροντίζει σωστά τα πτώματα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ηλικιωμένη παραλίγο να ταφεί ζωντανή: Ανέπνεε ακόμα στο γραφείο τελετών στη Νεμπράσκα
Φρίκη στο Κολοράντο: Βρέθηκαν 200 πτώματα σε αποσύνθεση σε γραφεία τελετών
Νέο κύμα επιθέσεων από το Ισραήλ στο Ιράν - «Χτυπήσαμε την καρδιά της Τεχεράνης» λέει ο IDF
10:31
Μυστηριώδη σύμβολα 40.000 ετών ίσως αποτελούν τον πρόδρομο της γραφής
10:30
Μαρτυρία Ελληνίδας στο Ντουμπάι: «Λάβαμε μηνύματα που μας προειδοποιούσαν για νέες εκρήξεις» (vid)
10:19
Δεκάδες ακυρώσεις και ματαιώσεις πτήσεων απο το Ελ. Βενιζέλος λόγω της επίθεσης στο Ιράν (vid)
10:10