Νεκρός εντοπίστηκε στο μπάνιο του ο πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης της Ρωσίας
Νεκρός εντοπίστηκε στο διαμέρισμά του στο κέντρο της Μόσχας ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Ρωσίας Σεργκέι Τρόπιν, σύμφωνα με ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης, που επικαλούνται τις αρχές επιβολής του νόμου.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, το πτώμα του πρώην υψηλόβαθμου αξιωματούχου βρέθηκε στο μπάνιο και η κύρια εκδοχή για τον θάνατό του είναι πνιγμός. Δεν εξετάζεται η πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας.
Ο Σεργκέι Τρόπιν υπηρέτησε ως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης το 1996-1997, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Μπόρις Γέλτσιν. Το 1996, του απονεμήθηκε ο υψηλότερος βαθμός του Κρατικού Συμβούλου Δικαιοσύνης.
Ωστόσο, δεν πρόκειται για το πρώτο τέτοιου είδους περιστατικό που συμβαίνει πρόσφατα.
Τον Ιανουάριο, το πτώμα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Αλεξέι Σκλιάρ βρέθηκε στη Νέα Μόσχα. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, αυτοκτόνησε, αφήνοντας ένα μήνυμα στα κοινωνικά δίκτυα πριν από το θάνατό του.
Από την έναρξη της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, αρκετοί υψηλόβαθμοι πρώην και νυν Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν πεθάνει υπό ανεξήγητες ή ασυνήθιστες συνθήκες.
Εμπειρογνώμονες και Μέσα Ενημέρωσης σημειώνουν ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2025, αναφορές για τον θάνατο τέτοιων ατόμων εμφανίζονταν σχεδόν κάθε μήνα.
Δημοσκόπηση Marc: Αυτοδυναμία ή... δεύτερες κάλπες; - Τι θα ψηφίσουν όσοι απείχαν το 2023
22:02
Μπακογιάννη για θάνατο Βάγιας Νέστορα: Το μυαλό σκοτεινιάζει και η θλίψη μπερδεύεται με την οργή
21:51
Με τον γενικό διευθυντή του ΔΟΑΕ θα συναντηθεί την Πέμπτη ο πρωθυπουργός
21:46
Βενεζουέλα – σεισμός: Σχεδόν 2.300 οι νεκροί, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό
21:37