Εντείνει την παρουσία της στη Νότια Σινική Θάλασσα η Κίνα με ναυτικές και αεροπορικές περιπολίες
Το κινεζικό αεροπλανοφόρο, Liaoning
AP Photo/Kin Cheung, FileΝαυτικές και αεροπορικές περιπολίες στη Νότια Σινική Θάλασσα διεξήγαγε η Κίνα από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διοίκηση του Κινεζικού Νότιου Θεάτρου Επιχειρήσεων.
«Σε μία προσπάθεια πρόκλησης προβλημάτων στη Νότια Σινική Θάλασσα, η πλευρά των Φιλιππίνων παρέσυρε χώρες εκτός της περιοχής, πραγματοποιώντας τη λεγόμενη ‘διμερή αεροπορική περιπολία’ και υπονομεύοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή», ανέφερε η ίδια ανακοίνωση.
Οι δυνάμεις της Διοίκησης του Νοτίου Θεάτρου Επιχειρήσεων θα παραμείνουν σε υψηλή ετοιμότητα διασφαλίζοντας αποφασιστικά την εδαφική ακεραιότητα, τα δικαιώματα ναυσιπλοΐας, αλλά και τα συμφέροντα της Κίνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η πρεσβεία των Φιλιππίνων στο Πεκίνο δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού.
Λάμψη στη γιορτή για τα 100 χρόνια ΕΠΟ: Ο πρόεδρος της UEFA και η «χρυσή» Εθνική του Euro 2004
23:27
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε γυναίκα μετά από πτώση από μεγάλο ύψος στην Εύβοια
23:15
Δίωξη του υπουργού Άμυνας για τον πόλεμο στο Ιράν ζητά βουλευτής των Ρεπουμπλικανών
23:03
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αύξηση 22% στα καθαρά κέρδη το α' εξάμηνο - Στα 2,2 δισ. ευρώ τα ταμειακά διαθέσιμα
23:01