Με ταχύτητα 200 χλμ την ώρα ο κυκλώνας «Μίτσελ» στην Αυστραλία: Προειδοποίηση έκτακτης ανάγκης
Ο Κυκλώνας Alfred πλήττει την Αυστραλία
(Jono Searle/AAP Image via AP)Προειδοποίηση έκτακτης ανάγκης εκδόθηκε για την βορειοδυτική Αυστραλία, καθώς ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ ενισχύεται σε απειλή κατηγορίας 3 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, με ριπές ανέμου έως και 195 χλμ/ώρα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο κυκλώνας πλησιάζει στον μεγαλύτερο κόμβο, εξαγωγής σιδηρομεταλλεύματος παγκοσμίως, το Πορτ Χέντλαντ.
Το Πορτ Χέντλαντ έκλεισε χθες Σάββατο, όπως και τα κοντινά λιμάνια σε Ασμπέρτον, Κέιπ Πρέστον Γουέστ, Ντάμπιερ και στο νησί Βαρέινους, καθώς ο κυκλώνας Μίτσελ πλησιάζει απειλητικά την περιοχή Πίλμπαρα της Δυτικής Αυστραλίας.
Η αυστραλιανή μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε σήμερα ότι ο Μίτσελ έχει ενισχυθεί σε κυκλώνα «Κατηγορίας 3» στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, συνοδευόμενος από ριπές ανέμου έως και 195 χλμ/ώρα.
Κυκλώνες τέτοιας έντασης μπορούν να προκαλέσουν εκτεταμένες καταστροφές και διακοπές ηλεκτροδότησης, προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία.
Ο κυκλώνας Μίτσελ εκτιμάται πως θα αρχίσει να πλήττει τις παράκτιες περιοχές της βορειοδυτικής Αυστραλίας, μεταξύ των κοινοτήτων Εξμάουθ και Όνσλοου, εντός των επομένων ωρών. Αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις που «είναι πιθανό να προκαλέσουν ξαφνικές πλημμύρες στη δυτική ακτή της Πίλμπαρα», προειδοποιούν οι αρχές.
SPONSORED
Το «Emily in Paris» έρχεται Ελλάδα – Γυρίσματα σε Μύκονο και Σαντορίνη
10:40
«Καίει» η βενζίνη στα πρατήρια καυσίμων - Έχει ξεπεράσει τα 2,10 ευρώ στην Αττική
10:29
Στον εισαγγελέα σήμερα ο 44χρονος οδηγός για το τροχαίο με δύο νεκρές στη Ρόδο
10:27
Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα: Σε κώμα ο ένας τραυματίας - Συντρίμμια στο σημείο της σύγκρουσης
10:23