Με βροχές στα δυτικά και ανατολικό Αιγαίο ξεκινά η εβδομάδα - «Βουτιά» του υδραργύρου σε όλη τη χώρα
Βροχή στην Αθήνα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSIΑλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο Δευτέρα (9/2) με βροχοπτώσεις αλλά και βουτιά του υδραργύρου μετά από μία «ανάσα] καλοκαιρίας και υψηλές θερμοκρασίες, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.
«Παρόμοιο παραμένει το καιρικό σκηνικό και την ερχόμενη εβδομάδα, με τις περισσότερες βροχοπτώσεις να εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου», αναφέρει.
«Αν και τα συνολικά ύψη βροχής δεν αναμένεται να φτάσουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, οι διαδοχικές διελεύσεις βαρομετρικών χαμηλών σε συνδυασμό με τους νοτιάδες που θα επικρατούν, ενδέχεται κατά τόπους να δημιουργήσουν συνθήκες που απαιτούν αυξημένη προσοχή» σημειώνει.
«Όσον αφορά τη θερμοκρασία, προβλέπεται μια πρόσκαιρη πτώση από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη, ωστόσο στη συνέχεια θα ακολουθήσει νέα άνοδος», προσθέτει.
«Σε γενικές γραμμές, οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή, τουλάχιστον έως τα μέσα του μήνα», τονίζει.
«Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη των φαινομένων και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς», καταλήγει.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γεμίζει ο Μόρνος: Ξεπέρασε τα 311 εκατ. κυβικά σε διάστημα λίγων μηνών - Ανάσα για τους Αθηναίους
Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης - Καταδίωξη και σύλληψη 17χρονου
13:09
ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ: Νέα πρόσωπα στο «κάδρο» για την υπόθεση του σμήναρχου - κατασκόπου: Ψάχνουν τους «συνδέσμους» του στην Κίνα
12:58
Πρόσκληση Τραμπ σε Μητσοτάκη για το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα τον Φεβρουάριο
12:55
Παγωμένοι βρέθηκαν οι μετανάστες κοντά στον ποταμό Έβρο - Ξεπερνά τα έξι μέτρα το ύψος των υδάτων (vid)
12:47