«Νόμιμος στόχος για την Ουκρανία ο ρωσικός ενεργειακός τομέας», λέει ο Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
AP«Νόμιμο στόχο για τους βομβαρδισμούς της Ουκρανίας» χαρακτήρισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τις ενεργειακές υποδομές της Ρωσίας, επειδή ο ενεργειακός τομέας είναι μια πηγή εσόδων για την παραγωγή των όπλων.
«Δεν έχουμε να επιλέξουμε αν θα βομβαρδίσουμε έναν στρατιωτικό στόχο ή την ενέργεια. Αυτός (ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν) πουλάει αυτή την ενέργεια. Πουλάει πετρέλαιο. Έτσι, είναι η ενέργεια ή είναι ένας στρατιωτικός στόχος; Ειλικρινά είναι το ίδιο πράγμα», έγραψε ο Ζελένσκι στο X.
«Είτε κατασκευάζουμε όπλα και βομβαρδίζουμε τα όπλα τους ή βομβαρδίζουμε την πηγή των χρημάτων τους που πολλαπλασιάζονται. Και η πηγή, είναι ο ενεργειακός τομέας τους… Όλα αυτά είναι ένας νόμιμος στόχος για εμάς», πρόσθεσε.
Απάντηση Μαρινάκη σε Σαμαρά: «Επέλεξε να κάνει βίντεο εναντίον της παράταξης»
20:39
All inclusive διακοπές και κρατήσεις της τελευταίας στιγμής - Τι αλλάζει φέτος στον τουρισμό
20:30
Σκιάθος: Συνελήφθη 27χρονος που πετούσε καρέκλες σε πολίτες
20:19
Αρχηγός στρατού Ισραήλ: «Έτοιμοι για ταχεία επίθεση» αν παραβιαστεί η εκεχειρία στον Λίβανο
20:11