Επίσκεψη της Φεντερίκα Μογκερίνι στην Κύπρο για επαφές με Αναστασιάδη–Ακιντζί
Επίσκεψη στη Λευκωσία θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή η Φεντερίκα Μονγκερίνι (Federica Mogherini), σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Kıbrıs Postası.
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί (Mustafa Akinci).
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας αναμένεται να ενημερωθεί για το κρίσιμο στάδιο, στο οποίο βρίσκονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό και θα ανταλλάξει ιδέες με τις δύο πλευρές.
Στο μεταξύ, συνάντηση μιας ώρας είχε σήμερα με τον κ. Ακιντζί ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα (Espen Barth Eide), ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ. Tα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης ανέφερεαν ότι είχαν «μια πολύ ολοκληρωμένη συζήτηση για το πώς να οργανώσουν τις επόμενες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων συναντήσεων στο εξωτερικό».
«Είμαστε σε πολύ κρίσιμες ημέρες, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, θα έλεγα, αυτό είναι αποφασιστικής σημασίας και όλοι εργαζόμαστε με την πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε σωστά τον χρόνο που έχουμε όσο καλύτερα μπορούμε», δήλωσε ο Έσπεν Άιντα.
Χωριστές επαφές με τους Ακιντζί και Έσπεν Άϊντα είχε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Μαρκ Αιρώ (Jean-Marc Ayrault), ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη σε Τουρκία-Κύπρο-Ελλάδα.
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: «Οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν νέο Βιετνάμ» απειλεί το Ιράν - Νέο «κύμα» επιθέσεων σε Τεχεράνη και Λίβανο - «Βλέπει» τα 100 δολάρια το πετρέλαιο
08:22
Με επισκληρίδιο αιμάτωμα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Αγία Σοφία» ο 14χρονος που έπεσε από πατίνι (vid)
08:18
Με νέο Βιετνάμ απειλεί το Ιράν τις ΗΠΑ αν στείλουν χερσαίες δυνάμεις και προειδοποιεί για τέλμα
08:14
Δύο «δίδυμα» σκάφη ετοιμάζονται να λύσουν το μυστήριο της χαμένης ατμόσφαιρας του Άρη
08:06