Kαθ' οδόν προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τέσσερις αστροναύτες - Θα μείνουν για οκτώ μήνες
Ανανεώθηκε:
Οι τέσσερις αστροναύτες που ταξιδεύουν προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)
SpaceX via APΤο ταξίδι τους προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ξεκίνησαν τέσσερις αστροναύτες την Παρασκευή (13/2).
Πύραυλος της SpaceX εκτοξεύθηκε από τη Φλόριντα μεταφέροντας δύο Αμερικανούς αστροναύτες της NASA, μία Γαλλίδα αστροναύτη και έναν Ρώσο κοσμοναύτη για οκτάμηνη επιστημονική αποστολή σε τροχιά γύρω από τη Γη.
Το διαστημικό σκάφος θα χρειαστεί περίπου 34 ώρες για να προσδεθεί αυτόνομα στον διαστημικό σταθμό ενώ ταξιδεύει με ταχύτητα 17.000 μίλια ανά ώρα στην τροχιά της Γης.
«Σας ευχαριστούμε που πετάξατε με το Falcon 9», είπε το κέντρο ελέγχου της αποστολής, καθώς η κάψουλα Dragon αποσυνδεόταν από τον πύραυλο.
«Ευχαριστούμε την ομάδα, ήταν μια καταπληκτική διαδρομή», απάντησε ένας από τους αστροναύτες. «Έχουμε αφήσει τη Γη, αλλά η Γη δεν μας έχει αφήσει», πρόσθεσε.
Το πλήρωμα αντικαθιστά εκείνο που αναγκάστηκε να εκκενώσει εσπευσμένα τον σταθμό τον περασμένο μήνα λόγω ιατρικού επείγοντος περιστατικού.
«Το πλήρωμα-12 είναι ευγνώμων και έτοιμο για το ταξίδι που ακολουθεί», δήλωσε η διοικητής της αποστολής Τζέσικα Μέιρ μετά την εκτόξευση.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Splash down: Έφτασαν στη Γη οι αστροναύτες της NASA - Πρώτη εκκένωση ISS για ιατρικούς λόγους
SPONSORED
Το «Billie Jean» στην «κορυφή» του Billboard τέσσερις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του
17:34
Διεθνής διάκριση για το ΕΚΠΑ: Κατέγραψε υψηλές επιδόσεις σε 24 επιστημονικά πεδία
17:25
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Νέα ταξιδιωτική οδηγία σε αφρικανικές χώρες λόγω της επιδημίας του Έμπολα
17:16
Η «καυτή» ατάκα Φλωρίδη «βρείτε καλό δικηγόρο» και η απάντηση Κωνσταντοπούλου για «αποθήκη αχρήστων»
17:11