Ο Βανς διαψεύδει σενάρια αντιπαράθεσης με τον Μάρκο Ρούμπιο - «Δεν υπάρχει καμία σύγκρουση»
Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς
AP Photo/Thomas Padilla«Δεν υπάρχει καμία απολύτως σύγκρουση», διαμήνυσε ο Τζέι Ντι Βανς διαψεύδοντας τα σενάρια αντιπαράθεσης με τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, που παρουσιάζεται ως δυνητικός αντίπαλος του ενόψει των προσεχών ή μελλοντικών προεδρικών εκλογών.
«Είναι τόσο ενδιαφέρον το ότι τα μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγκρουση εκεί που δεν υπάρχει καμιά. Ο Μάρκο κάνει σπουδαία δουλειά. Προσπαθώ να κάνω όσο καλύτερη δουλειά μπορώ. Ο πρόεδρος κάνει σπουδαία δουλειά. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Fox News, το τηλεοπτικό δίκτυο που προτιμά η δεξιά στις ΗΠΑ.
«Θα ανησυχήσουμε για κάποια μελλοντική δουλειά κάποια στιγμή στο μέλλον»
Ερωτηθείς αν τρέφει φιλοδοξίες να εκλεγεί πρόεδρος, ο ρεπουμπλικάνος, 41 ετών, χαμογέλασε--κι απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα.
«Πριν από έναν χρόνο κι έξι μήνες ζήτησα από τον αμερικανικό λαό να μου δώσει αυτή τη δουλειά που κάνω τώρα. (...) Θα ανησυχήσουμε για κάποια μελλοντική δουλειά κάποια στιγμή στο μέλλον», περιορίστηκε να πει ο Τζέι Ντι Βανς.
Τι ανέφερε ο Ρούμπιο για ενδεχόμενο υποψηφιότητας Βανς
Ο Μάρκο Ρούμπιο, 54 ετών, διαβεβαίωσε από την πλευρά του τον Δεκέμβριο του 2025, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Vanity Fair, πως δεν θα εναντιωνόταν σε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του αντιπροέδρου.
«Αν ο Τζέι Ντι Βανς θέσει υποψηφιότητα για να γίνει πρόεδρος, θα είναι ο υποψήφιός μας και θα είμαι από τους πρώτους που θα τον υποστηρίξουν», είπε.
Ωστόσο, κατά δημοσίευμα του συντηρητικού περιοδικού The Washington Examiner, οι δυο άνδρες ενδέχεται να μετρηθούν προσεχώς, εμμέσως, σε αρένα με μεγάλη προβολή: την αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου.
Τι ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ ανακοίνωσε πως, στην επόμενη μητρική άδεια που θα πάρει, ονόματα βαρέων βαρών της κυβέρνησης, ανάμεσά τους οι Τζέι Ντι Βανς και ο Μάρκο Ρούμπιο, θα την αντικαταστήσουν στο βήμα των παραδοσιακών briefings, των ενημερώσεων των διαπιστευμένων δημοσιογράφων στην προεδρία.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, παρότι αναγνωρίζει ότι το Σύνταγμα δεν του επιτρέπει να θέσει υποψηφιότητα για τρίτη θητεία το 2028, έχει θίξει επανειλημμένα και δημόσια το ενδεχόμενο.
Κρεμλίνο: «Ούτε η Κίνα ούτε η Ρωσία έχουν διεξαγάγει μυστικές πυρηνικές δοκιμές»
12:57
Συναγερμός για φωτιά σε βιοτεχνία στη Θεσσαλονίκη - Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
12:50
Θεσσαλονίκη: Απόπειρα εξαπάτησης αστυνομικού με το πρόσχημα διαρροής ρεύματος - Συνελήφθη 20χρονος
12:42
Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Τραμπ και Στάρμερ - Τι συζήτησαν οι δυο ηγέτες
12:39