«Οι ΗΠΑ θα εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο», είπε ο υπουργός Ενέργειας της Αμερικής
O Αμερικανός υπουργός Ενέργειας Κρις Ράιτ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
AP Photo/Mark Schiefelbein, File«Οι ΗΠΑ θα εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», προειδοποίησε σήμερα Τετάρτη (18/02) ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας Κρις Ράιτ, στο περιθώριο συνόδου στο Παρίσι.
«Αυτοί (το Ιράν) ήταν πολύ σαφείς ως προς το τι θα έκαναν με πυρηνικά όπλα. Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο», σημείωσε ο Ράιτ σε δημοσιογράφους στο περιθώριο υπουργικών συνόδων του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας στην έδρα του Οργανισμού Κοινωνικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στο Παρίσι.
«Επομένως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα βάλουμε τέλος, θα αποτρέψουμε την πορεία του Ιράν προς το πυρηνικό όπλο», προειδοποίησε ο Αμερικανός υπουργός.
Δεύτερος κύκλος συνομιλιών
Αμερικανοί και Ιρανοί αξιωματούχοι είχαν χθες, Τρίτη, στη Γενεύη δεύτερο κύκλο συνομιλιών με στόχο να αποφευχθεί η πιθανότητα αμερικανικής στρατιωτικής επέμβασης που αποσκοπεί στο να σταματήσει στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Το Ιράν βεβαίωσε ότι η Τεχεράνη και η Ουάσινγκτον συμφώνησαν χθες στην Ελβετία σε «ένα σύνολο κατευθυντήριων αρχών» για μια πιθανή συμφωνία, αλλά ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς επισήμανε ότι εμμένουν οι διαφορές επί των «κόκκινων γραμμών» των ΗΠΑ.
SPONSORED
Χανταϊός: Στο Αττικόν ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου - «Είναι απύρετος, ασυμπτωματικός, χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας»
07:31
ΗΠΑ και Ιράν ξανά σε αδιέξοδο: «Όχι σε όρους παράδοσης» απαντά η Τεχεράνη στον Τραμπ - Νέο άλμα για το πετρέλαιο
07:27
Μικρής έκτασης φωτιά σε αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο Νεπάλ - Σώοι οι επιβαίνοντες
07:14
ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ: Το «τέμπο» των εκλογών στο συνέδριο της ΝΔ, η Ελλάδα του 2030 και τα εκλογικά κοινά
07:12