ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,3R στην Περούτζια: Φόβοι για νεκρούς και τραυματίες

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,3R στην Περούτζια: Φόβοι για νεκρούς και τραυματίες
CNN

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,3R σημειώθηκε στις 20.10 το βράδυ της Τετάρτης, στην Περούτζια και έγινε αισθητός τόσο στη Ρώμη όσο και σε πολλές πόλεις της κεντρικής Ιταλίας. Χάος στα ιταλικά ΜΜΕ και αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με το αν υπάρχουν θύματα και τραυματίες. 

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 64 χλμ. ανατολικά της Περούτζια και 122 χλμ. βορειοανατολικά της Ρώμης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 9 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι ήταν ιδιαίτερα επιφανειακός.

Η ιταλική Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε αρχικά ότι «υπάρχουν μεμονωμένες καταρρεύσεις κτιρίων και προβλήματα στην περιφερειακή οδό Σαλάρια, που μεταξύ άλλων συνδέει τη Ρώμη με τη Μάρκε»

Οι Αρχές ενημέρωσαν, επίσης, ότι περίπου 150 κάτοικοι εγκατέλειψαν τα προσωρινά καταλύματά τους στην περιοχή Αρκουάτα τελ Τρόντο. Παράλληλα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ, σε πολλές άλλες περιοχές της περιφέρειας Μάρκε, όπου υπάγεται η Αρκουάτα Ντελ Τρόπο, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

Σεισμολόγος δήλωσε στην εφημερίδα Repubblica ότι ο αποψινός συνδέεται με τον φονικό σεισμό της 24ης Αυγούστου που έπληξε το Αματρίτσε και ο οποίος παραμένει νωπός στις μνήμες των Ιταλών.

Λίγο μετά τις 21.00, η Πολιτική Προστασία έκανε λόγο για «νεκρούς και τραυματίες» και την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AGI. Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, το AGI ανακάλεσε, ενώ τόσο το πρακτορείο ANSA όσο και το ADNkronos έγραψαν ότι δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής θύματα από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Τα αντικρουόμενα μηνύματα σχετικά με το αν υπάρχουν θύματα ή όχι φαίνονται από τα tweets του δημοσιογράφου της Repubblica, Antonello Guerrera.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ