ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Πάνω από 100 drones κατέστρεψε η Μόσχα - Πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου

Ουκρανία: Πάνω από 100 drones κατέστρεψε η Μόσχα - Πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου

Ουκρανός χειριστής ετοιμάζει ένα drone 

(AP Photo/Julia Demaree Nikhinson)

Πάνω από 100 ουκρανικά drones κατέστρεψε η Ρωσία, ενώ από την επίθεση επλήγη ένα διυλιστήριο πετρελαίου στη βορειοδυτική Ρωσία, όπου έπιασε φωτιά δεξαμενή πετρελαίου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. 

Η ανακοίνωση αυτή έγινε την επομένη των συνομιλιών στη Γενεύη ανάμεσα στη Μόσχα, το Κίεβο και την Ουάσινγκτον, στόχος των οποίων είναι να βρεθεί κάποια διευθέτηση έπειτα από τέσσερα χρόνια πολέμου στην Ουκρανία.

Οι συνομιλίες αυτές, που διεξήχθησαν προχθές, Τρίτη, και χθες, Τετάρτη, στην Ελβετία, χαρακτηρίσθηκαν «δύσκολες» από τη Μόσχα, όπως και από το Κίεβο, και ολοκληρώθηκαν χωρίς απτή πρόοδο.

Η ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας

Στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, οι ρωσικές δυνάμεις «αναχαίτισαν και κατέστρεψαν 113 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μία από τις επιθέσεις είχε στόχο ένα διυλιστήριο πετρελαίου στο Βέλικιε Λούκι στη βορειοδυτική περιφέρεια του Πσκόφ και προκάλεσε «πυρκαγιά σε δεξαμενή πετρελαίου», ανέφερε σε ανακοίνωση ο περιφερειακός κυβερνήτης Μιχαήλ Βεντέρνικοφ.

Δεν υπάρχουν τραυματίες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες από την επίθεση μεταξύ των αμάχων ή του προσωπικού του διυλιστηρίου, διευκρίνισε.

Η Ουκρανία, η οποία είναι εδώ και τέσσερα χρόνια στόχος σχεδόν καθημερινών ρωσικών βομβαρδισμών, πραγματοποιεί σε αντίποινα πλήγματα στοχοθετώντας ιδιαίτερα τα ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου και τις ρωσικές λιμενικές και ενεργειακές εγκαταστάσεις.