Το Όσλο διαψεύδει ότι συμφώνησε σε εκδήλωση για την Παλαιστίνη μαζί με το Συμβούλιο Ειρήνης
Στρατιώτης στέκεται κάτω από τη σημαία της Νορβηγίας
AP Photo/Alex BrandonΗ Νορβηγία σχεδιάζει να φιλοξενήσει την άνοιξη μια συνάντηση της Επιτροπής Συνδέσμου Ad Hoc για την αναπτυξιακή βοήθεια στην Παλαιστίνη (AHCL), όμως δεν πρόκειται να ενταχθεί στο Συμβούλιο Ειρήνης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, διευκρίνισε την Πέμπτη (19/2) το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.
Νωρίτερα σήμερα, κατά την πρώτη συνεδρίαση της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας του, ο Τραμπ είπε ότι έχουν συγκεντρωθεί 7 δισεκατομμύρια δολάρια για το ταμείο ανοικοδόμησης της Γάζας και ότι η Νορβηγία συμφώνησε «να φιλοξενήσει μια εκδήλωση μαζί με το Συμβούλιο Ειρήνης».
Η Νορβηγία προεδρεύει εδώ και δεκαετίες την AHCL, που ιδρύθηκε μετά τις Συμφωνίες του Όσλο μεταξύ του Ισραήλ και της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (1993-95) με στόχο την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αντιπρόεδροι σε αυτήν την ομάδα (…) Είμαστε σε επαφή με τις ΗΠΑ για το πώς θα μπορούσαμε επίσης να μιλήσουμε εκεί για το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Γάζα», είπε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου. «Η Νορβηγία έχει δηλώσει με σαφήνεια ότι δεν θα γίνει μέλος του Συμβουλίου Ειρήνης και αυτή η θέση της παραμένει αταλάντευτη», πρόσθεσε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γαλλική οργή για τη συμμετοχή της Κομισιόν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ειρήνης του Τραμπ
Τραμπ από Συμβούλιο Ειρήνης: «Σε 10 μέρες θα ξέρουμε για το Ιράν - Συμφωνία ή... άσχημα πράγματα»
Σχοινάς: Όσοι διαμαρτύρονται για την ευρωπαϊκή Εισαγγελία, είναι σαν να διαμαρτύρονται για τον καιρό (vid)
13:26
Anabel Diaz το CNN Greece: Το 2026 θα κάνει πρεμιέρα το Uber Eats στην Ελλάδα
13:23
Νέο dresscode στο Τόκυο: Οι βερμούδες «μπαίνουν» στα γραφεία - Στόχος η μείωση του κόστους ενέργειας
13:21
Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 27χρονου που δολοφονήθηκε στον Άγιο Δημήτριο (vid)
13:18