Η μυστική επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη του πρώην πρίγκιπα Άντριου
Εδώ και μέρες σχεδίαζαν οι Αρχές τη σύλληψη του πρώην πρίγκιπα της Βρετανίας Άντριου Μαουντμπάτεν- Γουίνσδορ, μετά τα στοιχεία που συνδέουν το όνομά του με την υπόθεση σεξουαλικών κακοποιήσεων, Έπσταϊν.
Πίσω από κλειστές πόρτες, ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας σχεδίαζαν μεθοδικά την επιχείρηση. Έχοντας αξιολογήσει την καταγγελία για παράβαση καθήκοντος κατά του πρώην δούκα και έχοντας λάβει υπόψιν τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία, ο αστυνομικός που ήταν υπεύθυνος για την έρευνα είχε υποβάλει αίτηση για ένταλμα έρευνας.
Αφότου έλαβε από τις δικαστικές Αρχές το πράσινο φως για την έφοδο στο πρώην σπίτι του Άντριου στο Γουίνδσορ και στο κτήμα Σάντρινγκχαμ, όπου διέμενε τώρα, οι αστυνομικοί έπρεπε να σχεδιάσουν την επιδρομή και τη σύλληψη, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι λεπτομέρειες θα παραμείνουν εμπιστευτικές.
Το Μπάκιγχαμ δεν γνώριζε για την έφοδο
Σύμφωνα με πληροφορίες της Telegraph, ούτε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ούτε ο Βασιλιάς ειδοποιήθηκαν εκ των προτέρων για τη σύλληψη. Περίπου 20 αστυνομικοί από την αστυνομία της κοιλάδας του Τάμεση, με τη συνδρομή των συναδέλφων τους από την αστυνομία του Νόρφολκ, συμμετείχαν στην έφοδο.
Η συνοδεία των αστυνομικών αυτοκινήτων έφτασε στο κτήμα «Wood» χωρίς διακριτικά.
Ένας πρώην αξιωματικός εξήγησε ότι οι ντετέκτιβ που επιλέχθηκαν για τη «μυστική επιχείρηση» είναι απίθανο να είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις λεπτομέρειες.
«Η ομάδα θα είχε απλώς ενημερωθεί να παρουσιαστεί στο τμήμα τις πρώτες πρωινές ώρες. Μπορεί να τους είχαν ζητήσει να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα πριν τους δοθεί η τελική ενημέρωση, στην οποία θα τους γνωστοποιούσαν πού πήγαιναν και τι θα έκαναν».
Σε αντίθεση με την έφοδο που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Λόρδου Μάντελσον μετά από αποκαλύψεις για τη σχέση του με τον Τζέφρι Έπσταϊν, ο Μαουντμπάτεν-Γουίνσδορ συνελήφθη επί τόπου και οδηγήθηκε κατευθείαν για ανάκριση.
Ο πρώην δούκας μπήκε στο πίσω μέρος ενός περιπολικού και οδηγήθηκε στο Οξφορντσάιρ πριν από την επίσημη απολογία του.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Με φυλακή κινδυνεύει ο πρώην πρίγκιπας Άντριου λόγω Έπσταϊν - Όλα όσα ξέρουμε για την υπόθεση
ΑΑΔΕ: Νέες προθεσμίες για την υποχρεωτική τιμολόγηση - Ποιες επιχειρήσεις αφορά
01:00
Συντάξεις Μαρτίου: Πώς θα καταβληθούν στους δικαιούχους λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας
00:30
Απαγορεύει το κρέας αλόγου η Ιταλία - Πρόστιμο 100.000 ευρώ προβλέπεται για τους παραβάτες
23:58
Παναθηναϊκός - Βικτόρια Πλζεν 2-2: «Ζωντανός» στην πρόκριση με σούπερ Τετέι
23:53