Στο Κίεβο η Φον ντερ Λάιεν για την τέταρτη επέτειο από την εισβολή της Ρωσίας
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
EPA/RONALD WITTEK/ ΑΠΕ ΜΠΕΣτο Κίεβο έφτασε μετά τις 07:20 η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν μέσω X, λέγοντας ότι έφτασε «για δέκατη φορά από την έναρξη του πολέμου» που εξαπέλυσε η Ρωσία πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια, το 2022.
Σκοπός της σημερινής επίσκεψης, ανέφερε η Γερμανίδα, είναι «να επαναβεβαιώσουμε ότι η Ευρώπη στέκει ακλόνητη στο πλευρό της Ουκρανίας, οικονομικά, στρατιωτικά, και κατά τη διάρκεια αυτού του σκληρού χειμώνα», να τονιστεί η «διαρκής δέσμευσή μας» να υποστηριχθεί «ο δίκαιος αγώνας» του Κιέβου και «να σταλεί σαφές μήνυμα τόσο στον ουκρανικό λαό, όσο και στον επιτιθέμενο: δεν θα υποχωρήσουμε ωσότου αποκατασταθεί η ειρήνη»--«η ειρήνη με τους όρους της Ουκρανίας».
Η πρόεδρος της Κομισιόν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα θα συμμετάσχουν σε τελετή, με άλλους ευρωπαίους ηγέτες.
Διανομέας παράσυρε και τραυμάτισε ανήλικο στην Καλλιθέα - Το παιδί είχε τις αισθήσεις του
15:58
Απελευθέρωση άγριων πτηνών στη Θεσσαλονίκη: Επανεντάχθηκαν σε Καλοχώρι και Κορώνεια (pics)
15:56
ΣΥΡΙΖΑ: Μνημείο πολιτικής υποκρισίας το διάγγελμα Μητσοτάκη
15:50
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε εφοριακούς για φακελάκι: 12 χρόνια ενημέρωναν για μελλοντικούς ελέγχους
15:45