Την άμεση εκεχειρία μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν ζητεί ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες
AP Photo/Richard DrewΤην «άμεση παύση των εχθροπραξιών» μεταξύ του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, το οποίο κήρυξε ανοιχτό πόλεμο στη γειτονική του χώρα μετά μια αφγανική επίθεση στα σύνορα, ζήτησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.
«Ο γενικός γραμματέας ανησυχεί πολύ για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ του Αφγανιστάν και του Πακιστάν, και για τον αντίκτυπο αυτής της βίας στον άμαχο πληθυσμό», δήλωσε ο Στεφάν Ντουζαρίκ στους δημοσιογράφους.
«Ζητεί την άμεση παύση των εχθροπραξιών και επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς τις πλευρές να επιλύσουν τις διαφορές τους με διπλωματικά μέσα», πρόσθεσε ο Ντουζαρίκ εκφράζοντας ανησυχία ιδιαίτερα για τις ανθρωπιστικές συνέπειες στο Αφγανιστάν όπου σχεδόν 22 εκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια.
Χριστοδουλίδης στο Bloomberg: «Πρέπει να συζητηθεί το ζήτημα των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο»
12:26
Λέκκας στο CNN Greece για σεισμούς στην Ήπειρο: Αναμένονται ανάλογες δονήσεις τις επόμενες ημέρες
12:21
Eφαρμογή που χρησιμοποιούσε ναύτης «πρόδωσε» τη θέση του αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκωλ σε πραγματικό χρόνο
12:20
Ερντογάν: Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα για τη σφαγή στη Μέση Ανατολή
12:10